[b4 1.9 tdi 1z] gumy stabilizatora
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1z] gumy stabilizatora
panowie czy po wymienie gum na stabilizatorze jest potrzeba robienia zbierzności bo kumpel jakieś takie chore rzeczy mi mówi i sam zaczołem sie nad tym zastanawiac.aha i czy wymiana jest bardzo skomplikowana?? jest durzo rozkręcania,trzeba odkręcac stabilizator by założyć gumy??
Rozumiem, że chodzi Ci o drążek stabilizacyjny?
Jeżeli tak to żadnej zbieżności nie trzeba robić. Zdejmujesz osłonę silnika i odkręcasz cztery śruby mocujące stabilizator do ławy podsilnikowej. Stare gumy możesz ściąć nożem. Jeżeli nowe gumy nie są rozcinane fabrycznie to musisz jeszcze odkręcić łącznik stabilizatora na dolnym przegubie by móc nawlec gumy na drążek.
Jeżeli gumy sa fabrycznie rozcinane to możesz je założyć bez odkręcania łącznika stabilizatora.
Jeżeli tak to żadnej zbieżności nie trzeba robić. Zdejmujesz osłonę silnika i odkręcasz cztery śruby mocujące stabilizator do ławy podsilnikowej. Stare gumy możesz ściąć nożem. Jeżeli nowe gumy nie są rozcinane fabrycznie to musisz jeszcze odkręcić łącznik stabilizatora na dolnym przegubie by móc nawlec gumy na drążek.
Jeżeli gumy sa fabrycznie rozcinane to możesz je założyć bez odkręcania łącznika stabilizatora.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no z tego co sprawdziłem to średnica stabilizatora to 25mm więc w jakim rozmiarze powinna być ta guma?? .może ktoś już to wymieniał i coś doradzi...
[ Dodano: 2007-11-16, 23:11 ]
dziś pytałem sie w sklepie o te gumy i w sprzedaży są gumy o rozmiarze 23,5mm 24mm i 24,5mm i jakie kupic dla stabilizatora o srednicy 25 mm??
[ Dodano: 2007-11-16, 23:11 ]
dziś pytałem sie w sklepie o te gumy i w sprzedaży są gumy o rozmiarze 23,5mm 24mm i 24,5mm i jakie kupic dla stabilizatora o srednicy 25 mm??