[B4 2.6 ABC] Klimatyzacja manualna
[B4 2.6 ABC] Klimatyzacja manualna
Witam. mam pytanie. Jak sprawdzic np. przy temperaturze 7 stopni czy działa klimatyzacja? Nie wiem czym ma sie to objawiac. Pierwszy raz mam auto z klima i nie wiem co ma sie dziac po włączeniu A/C lub REC. Podpowiedzcie prosze. Dziekuje
Ostatnio zmieniony 14 lis 2007, 19:09 przez Barti-1, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli jest ponad 5 stopni to po właczeniu przycisku A/C powinna sie właczyc sprężarka i wentylatory i powinno dmuchac zimnym powietrzem. Jeżeli jest wcisniety A/C to po wcisnięciu REC powinien właczyc sie obieg wewnetrzny. jeżeli temp jest poniżej 5 to po wcisnięciu A/C klima sie nie włączy i nie podswietli sie przycisk.
(B4 2.6 ABC) klimtyzacja manualna
Bardzo dziekuję za odpowiedz. Od momentu kiedy nabyłem auto tzn. 10.11.2007 nie zanotowalismy chyba temperatury powyzej 5 stopni Będę chyba musiał poczekac na cieplejsze dni. jesli chodzi o spręzarke to w tym samochodzie jest tak cicho ze ledwo silnik słychac. Co do mocy to w tym aucie moc jest ze mną :mrgreen:
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
1. Zdejmujesz trzy pokrętła regulacyjne.R@FI pisze:może ktoś wie jak wyjąć te dwa przyciski chciał bym REC podłączyć tak żeby działał sam bez AC
2. Odkręcasz trzy wkręty trzymajace panel.
3. Zdejmujesz front panel.
4. Odkręcasz cztery wkręty na rogach zespołu regulacji.
5. Wyciągasz zespół regulacji w kierunku siedzeń.
6. Odpinasz wtyczkę 5 pin od modułu klimatyzacji.
7. Odkręcasz jeden wkręt, który trzyma moduł klimatyzacji razem z zespołem regulacji i po problemie.
- quattro464
- Forum Audi 80