Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All Coupe B3] Koszty obszycia skórą/materiałem tapicerki..

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 05 cze 2013, 13:47

Dorianek pisze:Zamiast tandetnego skaju wolałbym juz wyflokować deskę.
Nie rozumiem co ma wspólnego zmiana tapicerka do flokowania deski :?: :-/

Ja jak się dowiadywałam o obszycie alcantra to mi powiedzieli 4000 zł a jak sama robocizna a mój materiał to 1800 zł
Ostatnio zmieniony 05 cze 2013, 21:07 przez asienka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kelis.Zx145
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kelis.Zx145 » 05 cze 2013, 13:56

a jakie sa orientacyjne ceny wymiany materiału na podsufitce, robocizna + koszt materiałów? nie wiem czy jest różnica w cenach z szyberdachem czy nie ale pewnie jest bo to komplikacja.
No i jaka cena za podklejenie na nowo boczków drzwi używając starego ori materiału?

jeśli może ktoś polecić jakiegoś tapicera w Szamotułach, Poznaniu bądź okolicach to byłbym wdzięczny :-)

Awatar użytkownika
asienka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: asienka » 05 cze 2013, 14:00

Kelis boczki i podsufitkę można samemu zrobić, są o tym tematy, ja myślę że w tym roku może ogarnę temat boczków. Skaj z pianką to koszt około 30 zł za mb plus wysylka a myślę że do coupe na przednie i tylne potrzeba 1mb lub 2 maksymalnie ;-)

Awatar użytkownika
GSF
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: GSF » 05 cze 2013, 14:48

Ja za zrobienie foteli (wymiana gąbek i pianek) obszycie skóra+alcantara i do tego kanapa w takiej samej konfiguracji płaciłem 3 tyś zł. Gdyby zamiast skóry było ECO byłoby tysiąc taniej. Boczki w alcantarze zrobiłem sobie sam więc koszt szacuje na około 2L piwa i 1L butaprenu.

Awatar użytkownika
Kelis.Zx145
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kelis.Zx145 » 05 cze 2013, 16:21

Wiem że podsufitkę da się zrobić samemu ale ja za dużo rzeczy połamię przy wyciąganiu jej więc wolę oddać to komuś, kto ma na ten temat pojęcie. Tym bardziej, że mam szyberdach to mnie jeszcze bardziej odstrasza ;-)
Na boczkach chcę zachować koniecznie ori tapicerkę ze względu na kratę, nie chce dekompletować colour editiona ;-)
Fotel kierowcy tez by się przydało zrobić, tak jak GSF, wymiana gąbek plus obszycie boków fotela, ale z zachowaniem środkowego wzoru. Mam nadzieję, że uda się ocalić tą kratkę, bo kupienie innego dobrego fotela z tej wersji jest praktycznie niemożliwe.. a jak już się jakiś znajdzie to w chorych pieniądzach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl