Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All B4] Kto ma AC lub AC/BC i ori radio

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 21 maja 2013, 12:31

emanuel33 pisze:jak sprawdzić czy mój AC ma taką funkcje
zerknac w etke i sprawdzic numeracje na obudowie swego AC, umnie bodajze jest F, i wg etki mam od v6, ale umnie w 1Z dziala prawidlowo kontrola oleju,

jesli ty masz ori instalke to powinienes miec litere D, jesli niemasz to niema tej funkcji u ciebie w AC, na wyswietlaczu niema mozliwosci tego sprawdzenia dopoki tego nie podlaczysz
emanuel33 pisze:Jak zrobić żeby nie oryginalne radio działało, nadal zostało bez odpowiedzi :/
20 lat temu to moze by bylo wieksze tym zainteresowanie, dzis watpie, choc to przykre, jeszcze jest taka sprawa ze nawet jak to ci sie uda zrobic, to np w naszym kraju trzeba jezdzic na mijania, a wtedy AC wlacza czerwony kolor i przyciemnione jest podswietlenie wiec w dzien jest to malo widoczne, mocniejszych zarowek niezalecam, bo wyleje sie ekranik

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 21 maja 2013, 13:16

A jak wygląda spr z tempomatem fabrycznym? Jeśli w aucie był wraz z AC/BC to czy była jakaś funcja na AC dla tempomatu? Jakiś komunikat, np jak ustawiło się prędkość z jaką chciało się jechać? To i to jest podpięte pod komputer. Nie pojawiał się przypadkiem komunikat ostrzegawczy jak gdy ustawisz sobie przypomnienie o przekroczeniu prędkości?

[ Dodano: 2013-05-21, 13:28 ]
Szara80tkaTdi pisze: 20 lat temu to moze by bylo wieksze tym zainteresowanie, dzis watpie, choc to przykre, jeszcze jest taka sprawa ze nawet jak to ci sie uda zrobic, to np w naszym kraju trzeba jezdzic na mijania, a wtedy AC wlacza czerwony kolor i przyciemnione jest podswietlenie wiec w dzien jest to malo widoczne, mocniejszych zarowek niezalecam, bo wyleje sie ekranik
Ale ktoś wie jak to zrobić? Chodzi o fakt jak to zrobić... Jakie urządzenie będzie do tego potrzebne. Myślę że jak 1 osoba to zrobi, to reszta też będzie chciała. A jak nie, to nie. Ja mam wbudowany zestaw głośno mówiący itd... Więc taki bajer by mi się przydał w czasie jazdy żeby radio wysyłało sygnał na AC i wyświetlało jakiś komunikat. Albo nr piosenki czy jakie radio gra....

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 21 maja 2013, 13:32

emanuel33 pisze: czy była jakaś funcja na AC dla tempomatu?
nie
emanuel33 pisze:i wyświetlało jakiś komunikat. Albo nr piosenki czy jakie radio gra
tam pisze jedynie napis RDS zamienny na nr czest, symbol srereo, i ewentualnie nr pamieci

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 21 maja 2013, 13:50

Ale jak przerobić sygnał z niefabrycznego radia żeby AC to odczytał?

[ Dodano: 2013-05-21, 14:23 ]
Szara80tkaTdi pisze:
emanuel33 pisze:jak sprawdzić czy mój AC ma taką funkcje
zerknac w etke i sprawdzic numeracje na obudowie swego AC, umnie bodajze jest F, i wg etki mam od v6, ale umnie w 1Z dziala prawidlowo kontrola oleju,

Byłem w garażu, wyjąłem licznik i nic takiego nie znalazłem o takich nr. Jedynie ...097 A z końcówka na końcu licznika od str drzwi kierowcy. Nie odkręcałem co prawda tego białego plastiku, patrzyłem na licznik z tyłu. Masz może gdzieś jakieś foto tego miejsca z tym nr?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Szara80tkaTdi » 05 cze 2013, 16:09

emanuel33 pisze: Masz może gdzieś jakieś foto tego miejsca z tym nr?
np umnie bylo tu, choc widzialem ten napis na srodku wybity w plastiku nie jako naklejka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl