witam
gosć wymyslał ze przez jeden zawór sie nie da nabic...ale czytałem na forum i wszyscy pisza jednogłosnie ze sie da:) dzis ze względu na pogode nie dałem rady nic sprawdzić..ale troche czytałem i sprzegło nie chwyci jesli jest zbyt niskie cisnienie w układzie o ile dobrze zrozumiałem wiec ... jade do innego klimatyzatora , sprawdzam układ, nabijam i jak nie zadziała to obstawiam uszkodzone sprzęgło albo przewód od sterowania sprzegłem .
[ Dodano: 2013-06-15, 17:10 ]
Witam
i sprawa wyglada tak, wymiana kalbal do sprzegła elektromagentycznego , nabicie klimy bo była całkiem pusta...180 zł ... 2 dni przyjemności i dzis jadac nagle cos zasyczało z nawiewów i klima przestała działac:/ juz nie chłodzi..wieć chyba cos nie wytrzymało cisnienia, pytanie tylko czemu nie wyszło to na teście szczelnosći?
[ Dodano: 2013-07-26, 17:08 ]
witam
odświeżam temat

klima została sprawdzona i mam uszkodzony przewód łaczacy sprężarke z chłodnica...przetarł sie o zdrzak ale to przypadek bo patrząc na jego stan i tak by nie wytrzymał, teraz moje pytanie, jak go wykręcić? siedzi mocno i nie chce uszkodzić chłodnicy klimy, i dwa czy da sie zrobić taki przewód? w sensie zakuć?
pozdrawiam