Witam mój samochód Audi 80 B4 1.9TDI niewiem czy to ALH bo napewno nie 1Z .Brakuje mu mocy wyciśnie do 160km/h. Ale mam jeszcze jeden dylemat mam takie metalowe trzymanie zaworu N75 i tam idzie jeden wężyk i wtyczka , i ten wężyk jest odpięty i nwm gdzie idzie proszę o pomoc
A tu dodaje zdjęcie o jakie mocowanie mi chodzi
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fee ... 03936.html
Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuje.
[Audi B4 1.9 TDI]Problem z mocą i nie tylko
[Audi B4 1.9 TDI]Problem z mocą i nie tylko
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, 21:41 przez legenda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
I na pewno nie ALH ,tylko zetor na starym osprzęcie ,z nastawnikiem potencjometrycznym ...Wężyk z metalowego króćca n75 ,idzie do czesci ciśnieniowej turbiny ,z boku zaworka idzie do gruszki ,a z góry do obudowy filtra powietrza ,akurat ten ostatni ,nie musi być nigdzie podpięty ,bo niema to żadnego wpływu na jego działanielegenda pisze:Witam mój samochód Audi 80 B4 1.9TDI niewiem czy to ALH bo napewno nie 1Z
W starych boschach ,to normalka ,zwykle cierpią na chorobę niedoładowaniową ,trzeba sprawdzić manometrem ile ładuje ,jak poniżej 0,8bara ,to sprawdzić ile ładuje z odpiętym wezykiem z gruszki ,jak dalej mało ,sprawdzić szczelność węży ,i domykanie klapki WG ...Pod żadnym pozorem ,nie słuchać psudospecjalistów ,twierdzących "panie ,turbina już słaba ,trzeba oddać do regeneracji "legenda pisze:Brakuje mu mocy wyciśnie do 160km/h
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Pod tą blaszką jest mapsensor ,który podaje info do kompa o ciśnieniu panującym w dolocie ....bardzo ważna rzecz ,bez tego info nie ma jazdylegenda pisze:a mi chodzi o tą blaszkę tam jest 1 wężyk i wtyczka
<ok> Goggle i grafika,albo trochę się wysilić i poszukać na forum ,bo na pewno jestlegenda pisze:I co to ta klapka WG
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Wężyk od mapsensora idzie do chłodnicy powietrza (intercooler) tam jest króciec i jest on załozony na niego.
klapke WG znajdziesz na dole turbiny podążając za niebieskim wężykiem od N75, jest on podłączony to takiej gruszki która upuszcza ciśnienie. i właśnie to jest ta klapka WG ktora otwiera sie i domyka.
klapke WG znajdziesz na dole turbiny podążając za niebieskim wężykiem od N75, jest on podłączony to takiej gruszki która upuszcza ciśnienie. i właśnie to jest ta klapka WG ktora otwiera sie i domyka.