[ALL B4] NIe stuka Ci nic? napisz jakie masz amortyzatory!!!
[ALL B4] NIe stuka Ci nic? napisz jakie masz amortyzatory!!!
Witam, zbieram info co do stuków w B4 i prosze was o to serdeczie żebyście wpisywali kto na jakich amortyzatorach jeździ (i najlepiej na jakich poduszkach).
Chodzi mi o to aby weleminować przyczyne
CZYLI:
masz cisze absolutną w przednim zawieszeniu - napisz jakie Amory i poduszki górnego mocowanie
Pozdro
Chodzi mi o to aby weleminować przyczyne
CZYLI:
masz cisze absolutną w przednim zawieszeniu - napisz jakie Amory i poduszki górnego mocowanie
Pozdro
mi też nic juz nie stuka...nawet już sie nie spodziewałem , że może byc tak cicho.......pojechalem do jak najlepszego diagnosty i wybuliłem 35 zeta na pełną diagnoze zawiechy .diahnoza:
-koncowka drazka mimo ze nie latał ale wymieniłem,
- łącznik stabilizatora '
-poducha amora
na tych poduchach na patencie z VW4 przejechalem 25000 wiec teraz wzialem normalne z A80 lemfordera...reszta tez lemforder, amory sachs-gaz; lozysko w kolach fagi teraz jest na prawde cicho ...a jest juz wyczulony na tym punkcie
-koncowka drazka mimo ze nie latał ale wymieniłem,
- łącznik stabilizatora '
-poducha amora
na tych poduchach na patencie z VW4 przejechalem 25000 wiec teraz wzialem normalne z A80 lemfordera...reszta tez lemforder, amory sachs-gaz; lozysko w kolach fagi teraz jest na prawde cicho ...a jest juz wyczulony na tym punkcie
witam klubowiczów.
moje pierwsze auto audi b4 i jestem z niego zadowolony na maxa choć ostatnio mnie dobija już... mianowicie mam problem ze stukaniem a nawet czasem walenie z tylnego zawieszenia tak głośnym jakby coś waliło mi prosto w belke.
miałem już do wymiany tylne amorki i myślałem że to może poduszki sie poprostu wybiły ale nie .
wymieniłem już praktycznie wszystko a stuk nadal jest
poszło do wymiany tuleje belki , amortyzatory Kayaba , poduszki meyla , osłony , odboje audi org. , łożyska kół meyla a nawet wymieniłem wszystkie wieszaki gumowe wydechu ,
Byłem u mechanika i powiedział że to mogą być zaciski czyli pojawił się luz na prowadnicach jażma . niby ten luz lekki jest ale żeby to aż tak waliło ? no nie wiem...
stuki pojawiają się na większych dziurskach a nawet przy szybszej jeździe na nie równościach a jeszcze bardziej się to nasila gdy skręcam... i już nie wiem co robić .
nowe jażma koszt ok 150 zł za sztuke. Czy się opłaca i czy to napewno to ?
Prosze pomóżcie bo już naprawde nie potrafie nic odnaleźć...
moje pierwsze auto audi b4 i jestem z niego zadowolony na maxa choć ostatnio mnie dobija już... mianowicie mam problem ze stukaniem a nawet czasem walenie z tylnego zawieszenia tak głośnym jakby coś waliło mi prosto w belke.
miałem już do wymiany tylne amorki i myślałem że to może poduszki sie poprostu wybiły ale nie .
wymieniłem już praktycznie wszystko a stuk nadal jest
poszło do wymiany tuleje belki , amortyzatory Kayaba , poduszki meyla , osłony , odboje audi org. , łożyska kół meyla a nawet wymieniłem wszystkie wieszaki gumowe wydechu ,
Byłem u mechanika i powiedział że to mogą być zaciski czyli pojawił się luz na prowadnicach jażma . niby ten luz lekki jest ale żeby to aż tak waliło ? no nie wiem...
stuki pojawiają się na większych dziurskach a nawet przy szybszej jeździe na nie równościach a jeszcze bardziej się to nasila gdy skręcam... i już nie wiem co robić .
nowe jażma koszt ok 150 zł za sztuke. Czy się opłaca i czy to napewno to ?
Prosze pomóżcie bo już naprawde nie potrafie nic odnaleźć...
-
- Forum Audi 80
U mnie Sachs zdechły szybciutko dostaly luzów poprzecznych,zaś BILSTEIN zamarzly przy pierwszych mrozach puzniej zmarły ,teraz smigam na KYB olejowych i narazie odpukac 2 lata cisza chyba bedzie ,poduchy tylko BOGE z aso sie sprawdzilyLUPO pisze:amory SACHS poduszki LEMFORDER,lub SACHS jeżeli chce się długo jeździć i najlepiej olejowe