[ABT, B4] Instalacja LPG do 2.0 90 KM ABT. Jaką polecacie?
-
- Forum Audi 80
[ABT, B4] Instalacja LPG do 2.0 90 KM ABT. Jaką polecacie?
Witam WAS
Zastanawiam się nad założeniem do mojego Audika gazu. Jakich producentów polecacie?
Ewentualnie warsztaty na terenie Śląska godne polecenia. Jaki jest koszt montażu?
Na chwilę obecną na benzynie pali mi przy normalnej jeździe miasto 10.5 - 11. Trasa przy spokojnej jeździe 6.5. Jakie macie spalanie gazu zaznaczam, że głównie przemieszczam się do pracy w cyklu miejskim, pokonuje dystans łącznie 15 km. Rocznie przejeżdżam 10 tys km.
Mój samochód ma oryginalny przebieg 193 tys.km. Zastanawiam się czy po montażu nie rozszczelni się silnik, czy oszczędność będzie pozorna bo będę np. musiał zrobić remont.
Czekam na Wasze spostrzeżenie z eksploatacji Audików z silnikami ABT.
Pozdrawiam
Marcin
Zastanawiam się nad założeniem do mojego Audika gazu. Jakich producentów polecacie?
Ewentualnie warsztaty na terenie Śląska godne polecenia. Jaki jest koszt montażu?
Na chwilę obecną na benzynie pali mi przy normalnej jeździe miasto 10.5 - 11. Trasa przy spokojnej jeździe 6.5. Jakie macie spalanie gazu zaznaczam, że głównie przemieszczam się do pracy w cyklu miejskim, pokonuje dystans łącznie 15 km. Rocznie przejeżdżam 10 tys km.
Mój samochód ma oryginalny przebieg 193 tys.km. Zastanawiam się czy po montażu nie rozszczelni się silnik, czy oszczędność będzie pozorna bo będę np. musiał zrobić remont.
Czekam na Wasze spostrzeżenie z eksploatacji Audików z silnikami ABT.
Pozdrawiam
Marcin
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Co do samej instalki to z pewnością sekwencja. Nie daj się przekonać,że "zwykła" da radę i będzie działać...tańsza etc bla bla bla. Tylko sekwnecja aby zachować świeżość silnika jak i jego "dynamikę".
Nie oszczędzaj na wtryskach i reduktorze (lepiej założyć większy ze sporym zapasem - np do ABT/ABK reduktor KME Silver albo AC 150). Będziesz miał pewność, że i termicznie i ciśnieniowo da radę i nie będzie spadków.
Nie oszczędzaj na wtryskach i reduktorze (lepiej założyć większy ze sporym zapasem - np do ABT/ABK reduktor KME Silver albo AC 150). Będziesz miał pewność, że i termicznie i ciśnieniowo da radę i nie będzie spadków.
-
- Forum Audi 80
Re
Ja mam jednopunktowy wtrysk to chyba sekwencja odpada.
-
- Forum Audi 80
A ja znam 3 ABT które jeżdżą już ponad 10 lat na zwykłej instalacji i nie było nigdy problemów Sekwencję to można montować przy ABK gdy strzał często oznacza zniszczenia przepływomierza itd. co ciągnie za sobą spore koszty naprawy.
ABT fajnie znosi gaz, moim zdaniem sekwencja jest niepotrzebnym wydatkiem, wystarczy tu II generacja na której silnik chodzi b. dobrze. Dobra regulacja i można jeździć i jeździć. Spalanie gazu u znajomych wynosiło koło 13-14l.
ABT fajnie znosi gaz, moim zdaniem sekwencja jest niepotrzebnym wydatkiem, wystarczy tu II generacja na której silnik chodzi b. dobrze. Dobra regulacja i można jeździć i jeździć. Spalanie gazu u znajomych wynosiło koło 13-14l.
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Re
Dzięki za opinie i odp.
Mylisz się, ABT będzie bardzo dobrze współpracować z II generacją.bloku pisze:Co do samej instalki to z pewnością sekwencja. Nie daj się przekonać,że "zwykła" da radę i będzie działać...tańsza etc bla bla bla. Tylko sekwnecja aby zachować świeżość silnika jak i jego "dynamikę".
abt i lpg
Witam
Poprzednia ABT jeździła na I generacji lpg 10 lat i ani razu nie strzeliła, jak już wszystko było ustawione paliła w trasie 10l a maksymalnie pod 15 dochodziła.
Teraz jest taż ABT ale z II generacją i jest lepiej. Szybciej się zbiera do 100 a czy mniej pali to się okaże.
pozdr
Poprzednia ABT jeździła na I generacji lpg 10 lat i ani razu nie strzeliła, jak już wszystko było ustawione paliła w trasie 10l a maksymalnie pod 15 dochodziła.
Teraz jest taż ABT ale z II generacją i jest lepiej. Szybciej się zbiera do 100 a czy mniej pali to się okaże.
pozdr
- BLUECONECT
- Forum Audi 80