[B4 quattro] Amortyzatory tylne - dobra wiadomość
[B4 quattro] Amortyzatory tylne - dobra wiadomość
Witam. Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem wymiany tylnych amorków w mojej B4 quattro ale problem polegał na tym, że amortyzatory tylne są dostępne tylko w aso i kosztują w okolicach 800 PLN za sztukę. Poszukałem na forum audi80 i innych miejscach, że pasują od audi A4 quattro do roku 1999. Zaryzykowałem, kupiłem i jest cudnie. Jedyną różnicą w nowym amortyzatorze jest jego skok dłuższy o jakieś 4 mm, co jest raczej zaletą a nie wadą.
Amory mają oznaczenie KYB 341909. Poniżej dla porównania kilka zdjęć. Napisałem ten post ponieważ wiem, że ludziska mający b4 quattro borykają się z tym problemem od jakiegoś czasu. Pozdrawiam.
Amory mają oznaczenie KYB 341909. Poniżej dla porównania kilka zdjęć. Napisałem ten post ponieważ wiem, że ludziska mający b4 quattro borykają się z tym problemem od jakiegoś czasu. Pozdrawiam.
Pincset razy bylo pisane ze tylne pasuja od A4q :roll:
Jedyna cenna informacja ktora widze tu na zdjeciach to taka ze w KYB gorne mocowanie nie jest dluzsze o 2cm a taerz na ktorym osadzona jest sprezyna jest nizej co spowoduje ze auto uusiadze nizej o ta ronice w wysokosci osadzenia sprezyny.
Napisz po montazu czy miaem racje. chyba ze stare miales mocno wysluzone to mozesz nie zauwazyc ro\nicy po montazu nowych z nizszym osadzeniem sprezyny.
Jedyna cenna informacja ktora widze tu na zdjeciach to taka ze w KYB gorne mocowanie nie jest dluzsze o 2cm a taerz na ktorym osadzona jest sprezyna jest nizej co spowoduje ze auto uusiadze nizej o ta ronice w wysokosci osadzenia sprezyny.
Napisz po montazu czy miaem racje. chyba ze stare miales mocno wysluzone to mozesz nie zauwazyc ro\nicy po montazu nowych z nizszym osadzeniem sprezyny.
Ja od siebie dodam tyle że moje amory ori z compi i monroy wyglądają tak a różnice są nie w długości amora a w osadzeniu sprężyny a jak widać na foto miedzy tymi co kolega zapdał a tymi co mam ja też jest spora różnica a na dodatek Bil B6 i B8 tylko B8 jest przerobiony co by sprężyna siadła niżej by nie była dupcia jak koza a różnica w bilach B6 i B8 to skok tłoczyska pozdrawiam
l
l
W związku z tym, że amortyzatory od A4 pasuja b4 quattro to i spreżyny tylnego zawieszenia też będą pasowały z A4 do 80 -ki quattro? Właśnie mam z tym problem bo w mojej B4 2,3 quattro kończą się sprężyny tylnego zawieszenia i samochód krótko mówiąc wygląda jakby chcial startowac na pasie startowym samolotów, przód wyżej niż tył. Nowych sprężyn do mojego modelu zwyczjnie nie ma, od dwóch miesięcy szukam i nic. Macie jakiś pomysł na to? Może od innego modelu by pasowały? Może od owej A4?
panowie czy ta cena jest dobra bo tańszych już chyba niema?
http://allegro.pl/amortyzatory-tyl-audi ... 71320.html
http://allegro.pl/amortyzatory-tyl-audi ... 71320.html