[2,0 ABK]Zasilanie grzałki w sondzie lambda?
[2,0 ABK]Zasilanie grzałki w sondzie lambda?
Witam.Mam kolejne pytanie jakie powinno byc napięcie na kostce podłączanej do sondy lambda, z tego co sie doczytałem to jest to kostka zasilająca grzłkę lambdy.U mnie w Audiczce nie ma napięcia na żadnym z dwóch styków, pozostaje jedynie trzeci przewód ale jest on sygnałowy koloru czarnego.Co może być brakiem zasilania w tej wtyczce dodam ze sprawdzałem przekażnik 208 i zasilanie do przekaznika dochodzi o wartości równej napięciu akumulatora dlaczego więc nie ma go na wtyczce?
Schemat zasilania sondy ABK właściwie to całego układu sterowania.
http://www.speedyshare.com/951815730.html
http://www.speedyshare.com/951815730.html
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Witam ! Sorry że odgrzewam tak starego kotleta.
Mam właśnie taki problem że brak jest napięcia na grzałce od sondy i nie bardzo wiem gdzie szukać? Sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są ok. Jakiś przekaźnik odpowiada za włączenie grzałki? jak tak to który i gdzie go szukać? ewentualnie jakiś schemat mógłbym prosić? z góry dzięki za wszelką pomoc
Mam właśnie taki problem że brak jest napięcia na grzałce od sondy i nie bardzo wiem gdzie szukać? Sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są ok. Jakiś przekaźnik odpowiada za włączenie grzałki? jak tak to który i gdzie go szukać? ewentualnie jakiś schemat mógłbym prosić? z góry dzięki za wszelką pomoc
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
[2.0 ABK] sonda lambda
Witam, mój problem polega na tym że do sondy lambda nie dochodzi mi prąd. Sonda działa na 3 kablach (2 białe i czarny) po wymienia bezpiecznika nr 28 znalazła sie masa, ale w drugim kablu brakuje plusa. Ktoś wie czym moze być to spowodowane? I czy w ogóle powinna być tam masa?
-
- Forum Audi 80
Sory, jestem nowy na forum. Dopiero teraz zauwazyłem że mój post został przeniesiony. Ja w swoim przypadku znalazłem zasilanie do grzałki( 2 białe przewody) sprawdziłęm je przy użyciu żarówki przy uruchomionym silniku. Błąd popełniałem sprawdzając to przy włączonym zapłonie ale przy unieruchomionym silniku. Wówczas żarówka się nie świeciła.