[ B4 ABT ] oświetlenie tablicy rejestracyjnej ?
[ B4 ABT ] oświetlenie tablicy rejestracyjnej ?
Witam.
Mam pytanie odnośnie oświetlenia tablicy rejestracyjnej - sprawdziłem żarówki, są ok, sprawdziłem wszystkie wiązki pod tylną klapą, również bezbieczniki i nadal brak oświetlenia
Jeśli ktoś przerabiał juz temat totego oświetlenia to prosze o rade
pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie oświetlenia tablicy rejestracyjnej - sprawdziłem żarówki, są ok, sprawdziłem wszystkie wiązki pod tylną klapą, również bezbieczniki i nadal brak oświetlenia
Jeśli ktoś przerabiał juz temat totego oświetlenia to prosze o rade
pozdrawiam
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Brak oświetlenia tablicy, to raczej typowy objaw uszkodzonej wiązki pokrywy bagażnika Przewody w wiązce łamią się na zgięciu przy zawiasie, wydaje mi sie że bez remonciku się nie obejdzie.
W dziale Warsztat jest temat dotyczący naprawy tej wiązki viewtopic.php?t=12741
W dziale Warsztat jest temat dotyczący naprawy tej wiązki viewtopic.php?t=12741
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Ja miałem tak samo i okazało się że kable były poprzerywane a dokładniej te które się zginaja po lewej stronie jak podniesiesz maske.Rozetnij pancerz i sprzawdzaj kable jak są popękane to poprostu wytnij i wstaw dobry najlepij troche dłuższy prznajmniej ja tak zrobiłem u siebie.
Pozdrawiam i miłej naprawy :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam i miłej naprawy :mrgreen: :mrgreen:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
tuitop, skoro na krótko świeci a w obudowie żaróweczek nie to przeczyść od wewnątrz styki w obudowie (te które stykają się z żarówką) i te pod które podłączasz kostkę pewnie zaśniedziały i nie przepuszczają prądu. Sprawdź też żarówkę czy jest ok i czy nie zaśniedziała. Pooglądaj też wewnątrz obudowy żarówek czy ja ok. Odezwij się jak sprawdzisz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z