[B3,80] Pomocy! Mruga czerwony wykrzyknik
Około miesiąc temu miałem taką samą sytuację jak kolega Nightmar. Dolałem płynu hamulcowego do poziomu max ze strzałki na zbiorniku. Od tamtego czasu przejechałem prawie 2000 km, w tym była trasa ok. 1100 km w dwa dni. Wczoraj kontrolka zaczęła się znowu zapalać, po zajrzeniu pod maskę okazało się, że poziom płynu hamulcowego spadł na pozycję min wg podziałki. Czy zużycie tej ilości płynu w tak krótkim czasie oznacza, że mam gdzieś wyciek? Płyn generalnie planuję wymienić w najbliższym czasie, ale jak ma mi nowy płyn wyciekać to wolę wiedzieć czy wszystko jest ok. Obejrzałem wszystkie przewody w okolicy zbiornika i wszystko jest suche, nie dostrzegłem żadnych wycieków. Pod autem żadne plamy również się nie tworzą. Stan klocków i tarcz - ok.
Mi po 1-2 tygodni płyn hamulcowy spadł do MINIMUM.
Gdy wyszedłem z pracy zobaczyłem wielką plame płynu.
Pojechałem do mechanika i okazało sie że to cylinderek od hamulcy
Cylinderek + koszt naprawy wyszedł mnie 60zł
Sprawdz... mozesz miec ten sam problem
Jak wjechałem na kanał to niewidziałem zadnych uszkodzen tylko miałem całą felge zalaną płyne
Gdy wyszedłem z pracy zobaczyłem wielką plame płynu.
Pojechałem do mechanika i okazało sie że to cylinderek od hamulcy
Cylinderek + koszt naprawy wyszedł mnie 60zł
Sprawdz... mozesz miec ten sam problem
Jak wjechałem na kanał to niewidziałem zadnych uszkodzen tylko miałem całą felge zalaną płyne
Witam, mam podobny do opisanego problem z tym ze plynu jest zdaje sie tyle ile trzeba a przy dojechaniu do progu albo jakiejs nierownosci miga mi wykrzyknik, dzis przetestowalem hamulce z kolega i okazuje sie ze lewe przednie kolo hamuje ale sie nie blokuje (nie mam abs), klocki przednie plus cala reszta jest sprawna bo niedawno wymieniana przez mojego dobrego mechanika, tyl tez robiony- wszystko ok. Dziwna sprawa bo to hamulce a hamulce to bezpieczenstwo wiec mnie to niepokoi... co tu robic?
Też miałem od paru dni identyczny problem i dzięki Wam koledzy udało się go rozwiązać. Przyczyną mrygania wykrzyknika także był za niski stan płynu hamulcowego. A wzrokowo znajdował się pomiędzy MIN a MAX, lecz bliżej granicy MIN Po dolaniu płynu do stanu lekko poniżej MAX kontrolka już nie miga Dzięki bardzo