[2.0 ABK] dziwny dzwięk z silnika
[2.0 ABK] dziwny dzwięk z silnika
Witam. Rozwiązałem jeden problem ze słabą mocą przyszedł drugi z dziwnymi dzwiękami dobiegającymi z silnika... Nie jest to klekotanie, wykluczamy zatem szklanki, panewki itd. Alternator to również nie jest, niedawno robiony remont na dobrych częściach. Dzwięk jak napisałem wcześniej dobiega z silnika, słyszalny przy jeżdzie przy otwartym oknie. Jest to odgłos urządzenia elektronicznego (?) które po prostu chodzi głośno. Problem występuje na zimnym jak i na ciepłym silniku. Nie występuje na biegu jałowym ani na gazowaniu na postoju, słyszalny tylko w czasie jazdy dlatego nie mogę zdiagnozować skąd może pochodzić. Jeśli macie jakieś pomysły to czekam na podpowiedzi. Pozdrawiam
Tak zapłon ustawiony poprawnie. Od kilku dni mam ten problem a nic nie było grzebane, wszystko pojawiło się nagle. To jest dzwięk jakby jakieś urządzenie elektryczne chodziło głośno. Do tego doszło cięzkie odpalanie po nocy, trzeba długo kręcic rozrusznikiem.
Możliwe, że silniczek krokowy? Można go podłączyć bezpośrednio pod 12V i zobaczyć, czy to on wyje?
Możliwe, że silniczek krokowy? Można go podłączyć bezpośrednio pod 12V i zobaczyć, czy to on wyje?