Witam
W mojej B4 2.0 ABK quattro z klimatronikiem od spodu nagrzewnicy wisi wężyk, jakaś kostka elektryczna i dwa kabelki połączone wsuwkami se sobą... czy ktoś jest mi w stanie pomóc co z tym zrobić ?? Czy tak ma być ?? I wreszcie gdzie podłączyć wiszący gumowy przewodzik ???
dziękuję i pozdrawiam
Wojtek
[B4 ABK] Wężyki w nagrzewnicy
Proszę o informację. Do czego podpiąć króćce i wężyki widoczne na zdjęciach? Są to węże podciśnienia. Natomiast nr 5 to wielka zagadka.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e9 ... 6c362.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e9 ... 6c362.html
w to miejsce podpinasz alku, aby wszelkie opary z niego wędrowały pod auto, (nie pod ale okolica skrzyni begów to już okolica dość przewiewna ze tak to ujmę), a nie w przypadku jak masz osłonę na niego zbierały się pod nią i powodowały korozje <ok>
[ Dodano: 2013-06-25, 23:27 ]
ze tak zapytam co ten balonik tam robi, w sensie jaką funkcje pełni?? :shock:
[ Dodano: 2013-06-25, 23:27 ]
ze tak zapytam co ten balonik tam robi, w sensie jaką funkcje pełni?? :shock:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Odnośnie balona, który służył do stwierdzenia podciśnienia
Balon posłużył jako "próbnik występowania podciśnienia". Zostawiłem też go do zdjęcia jako tło.
Czyli powinienem mieć w akumulatorze jakiejś wyjście na które nasunę rurkę ale nie mam w akumulatorze niczego takiego.
Czy coś Panowie poradzicie na te rurki po koło serwa?
Do czego jest ta rurka podciśnienia, która idzie koło śrub trzymających poszycie błotnika?
Do czego służy rurka, która przechodzi przez gródź silnika i znajduje się na tle balona koło serwa? - to zdaje się służy do climatronica?
Czyli powinienem mieć w akumulatorze jakiejś wyjście na które nasunę rurkę ale nie mam w akumulatorze niczego takiego.
Czy coś Panowie poradzicie na te rurki po koło serwa?
Do czego jest ta rurka podciśnienia, która idzie koło śrub trzymających poszycie błotnika?
Do czego służy rurka, która przechodzi przez gródź silnika i znajduje się na tle balona koło serwa? - to zdaje się służy do climatronica?