[80 B4]czujnik otwarcia drzwi
-
- Forum Audi 80
[80 B4]czujnik otwarcia drzwi
jestem świeżym posiadaczem b4
mam problem wewnętrzne światło w kabinie świeci sie bez przerwy gdy jest ustawione na świecenie się przy otwartych dzrzwiach
podejżewam, że uszkodzony jest jeden z czujników otwarcia drzwi
proszę o pomoc jak się do niego (ich) dobrać i jak sprawdzić
Oprócz światła ciągle świecącego się światła jest jeszcze problem z alarmem, po załączeniu zaraz się uruchamia i wyje, dlatego podejrzewam, iż przyczyną tych dwuch usterem może być czujnik otwarcia dzrwi
mam problem wewnętrzne światło w kabinie świeci sie bez przerwy gdy jest ustawione na świecenie się przy otwartych dzrzwiach
podejżewam, że uszkodzony jest jeden z czujników otwarcia drzwi
proszę o pomoc jak się do niego (ich) dobrać i jak sprawdzić
Oprócz światła ciągle świecącego się światła jest jeszcze problem z alarmem, po załączeniu zaraz się uruchamia i wyje, dlatego podejrzewam, iż przyczyną tych dwuch usterem może być czujnik otwarcia dzrwi
Ostatnio zmieniony 30 sty 2007, 08:35 przez rolandasas, łącznie zmieniany 2 razy.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Podsuwasz fotel do samego przodu i gwiazdkowym śrubokretem odkręcasz u dołu dwie sróbki, po czym ssuwasz środkowy słupek, i masz przedni czujnik na wierzchu. Natomiast tylny to pozostaje odłączyć ten stary i puścić nowy kabelek. U mnie też nie świeciło, rozebrałem krańcówki, poprzeczyszczałem, ponaciagałem sprężynki, i już działa:)