Witam, uporalem sie juz z problemem gdzie samochod nie chcial wogole odpalic, i z grubsza z problemem skaczacych obrotow, teraz pora zajac sie brakiem mocy
Mam wrazenie ze samochod nie przyspiesza tak jak powinno na 130 km zarowno na benzynie jak i na gazie.
Co moze byc tego powodem ? Prosil bym o zjdecie gdzie dokladnie znajduje sie czujnik stukowy.
Teraz zalozmy ze na paliwie jest dobrze, czy czujnik stukowy wplywa wogole na moc i zachowanie samochodu podczas jazdy na gazie ?
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
[2.3 ng] Brak mocy słabo sie wkreca na obroty itd
-
- Forum Audi 80
stukowy ma wpływ na dynamikę auta ale jeśli masz lpg to nic ciekawego nie zdziałasz niestety
domyślam się że masz mikser zamiast blosa co ogranicza znacznie przepustowość dolotu (powietrza) i auto jest słabsze.
Stukowy znajduje się jak pamietam miedzy 3 a 4 lub 4 a 5 cylindrem. jest wkręcony w blok.
Proponuje pierw zrobić kody błyskowe i wtedy się przekonasz czy wgl jest sens szukania stukowego.
Błędy sprawdzić zarówno na odpalonym i zgaszonym silniku najlepiej.
domyślam się że masz mikser zamiast blosa co ogranicza znacznie przepustowość dolotu (powietrza) i auto jest słabsze.
Stukowy znajduje się jak pamietam miedzy 3 a 4 lub 4 a 5 cylindrem. jest wkręcony w blok.
Proponuje pierw zrobić kody błyskowe i wtedy się przekonasz czy wgl jest sens szukania stukowego.
Błędy sprawdzić zarówno na odpalonym i zgaszonym silniku najlepiej.
-
- Forum Audi 80
Ja pomyslalem sobie ze moze reduktor sie juz konczy
a czujnik temperatury mial by wplyw na moc zarowno na lpg jak i benzynie ? bo autko ciezko mi odpala wiec moze przyczyna lezy tutaj ?
Edit: Rozwiazalem problem z brakiem mocy, falujacymi obrotami wszystkiemu winny byl przestawiony zaplon, do tej pory nie wiem jak sie sam mogl przestawic.
a czujnik temperatury mial by wplyw na moc zarowno na lpg jak i benzynie ? bo autko ciezko mi odpala wiec moze przyczyna lezy tutaj ?
Edit: Rozwiazalem problem z brakiem mocy, falujacymi obrotami wszystkiemu winny byl przestawiony zaplon, do tej pory nie wiem jak sie sam mogl przestawic.