Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 ng] Brak mocy słabo sie wkreca na obroty itd

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
kyuubi1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.3 ng] Brak mocy słabo sie wkreca na obroty itd

Post autor: kyuubi1990 » 27 cze 2013, 19:15

Witam, uporalem sie juz z problemem gdzie samochod nie chcial wogole odpalic, i z grubsza z problemem skaczacych obrotow, teraz pora zajac sie brakiem mocy

Mam wrazenie ze samochod nie przyspiesza tak jak powinno na 130 km zarowno na benzynie jak i na gazie.

Co moze byc tego powodem ? Prosil bym o zjdecie gdzie dokladnie znajduje sie czujnik stukowy.

Teraz zalozmy ze na paliwie jest dobrze, czy czujnik stukowy wplywa wogole na moc i zachowanie samochodu podczas jazdy na gazie ?

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

spnsr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spnsr » 27 cze 2013, 20:39

stukowy ma wpływ na dynamikę auta ale jeśli masz lpg to nic ciekawego nie zdziałasz niestety :)
domyślam się że masz mikser zamiast blosa co ogranicza znacznie przepustowość dolotu (powietrza) i auto jest słabsze.
Stukowy znajduje się jak pamietam miedzy 3 a 4 lub 4 a 5 cylindrem. jest wkręcony w blok.
Proponuje pierw zrobić kody błyskowe i wtedy się przekonasz czy wgl jest sens szukania stukowego.
Błędy sprawdzić zarówno na odpalonym i zgaszonym silniku najlepiej.

kyuubi1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyuubi1990 » 28 cze 2013, 08:23

Ja pomyslalem sobie ze moze reduktor sie juz konczy :D
a czujnik temperatury mial by wplyw na moc zarowno na lpg jak i benzynie ? bo autko ciezko mi odpala wiec moze przyczyna lezy tutaj ?

Edit: Rozwiazalem problem z brakiem mocy, falujacymi obrotami wszystkiemu winny byl przestawiony zaplon, do tej pory nie wiem jak sie sam mogl przestawic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl