[B3 1.8 JN] Wtyczka od wtryskiwacza rozruchowego
[B3 1.8 JN] Wtyczka od wtryskiwacza rozruchowego
Witam mam pytanie jako, że chyba zdjagnozowałem przyczynę czego autko tak cięzko odpala na zimnym chciałbym się dowiedzieć który kabelek od czego jest, czyli który to plus a który minus we wtyczce idącej do wtryskiwacza rozruchowego ?? Silnik 1.8 JN mechaniczny wtrysk 90PS Szkoda że bez mozliwości podłączenia do kompa
Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, 22:45 przez DominikB4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Witam, mam problem z wtryskiwaczem rozruchowym, nie dochodzi do niego napięcie. We wtyczce są 2 przewody czerwono czarne i jeden biało zielony, na czerwono czarnych jest stała masa a na zielono białym nie ma napięcia. Może ktoś ma jakiś schemat lub podpowie jak to jest podłączone, bo z tego co czytam na internecie to ma być plus po zapłonie a masa ma przyjść ze sterownika przy odpalaniu a u mnie tak nie jest.
Musisz znaleźć przyczynę nie występowania napięcia na przewodzie, na którym powinno pojawić się napięcie 12V.Krys1994 pisze:Może ktoś ma jakiś schemat lub podpowie jak to jest podłączone, bo z tego co czytam na internecie to ma być plus po zapłonie a masa ma przyjść ze sterownika przy odpalaniu a u mnie tak nie jest.
Możliwe, że obwód jest przerwany.