[80 ALL] LED w lampki
[80 ALL] LED w lampki
Kto sie w to bawi ? Jak to wygląda ? Jak gliny na to patrzą ? Czy warto ?
Ledy.
Mam w swojej audicy led-kierunki-przód,postojowe(białe) i oswietlenie kabiny(białe) i bagażnika(nieb.).Wyglada całkiem nieźle.Z tego co wiem to policja czepia sie tylko postojowych innego koloru niż biały.Kolega dostał za to 50 pln mandatu -miał niebieskie.
Reflektory świecą (takie jest moje wrażenie) trochę bielszym światłem-ledy sa rozpraszające nie punktowe.
Reflektory świecą (takie jest moje wrażenie) trochę bielszym światłem-ledy sa rozpraszające nie punktowe.
- radek kocio
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Oświetlenie zewnętrzne nie może być innego koloru niż biały, natomiast jeśli chodzi o wnętrze to możesz sobie nawet świecić płomieniem z palnika gazowego
Chętnie wypróbowałbym lampki LEDowe do kierunków ale są jeszcze zbyt drogie, poza tym jest ich tak dużo, że trudno ocenić które są dobre a które nie. Po co mi LEDy? Dla mniejszej bezwładności - LEDowe kierunkowskazy zapalają się szybciej i gasną błyskawicznie, nie ma efektu "wygasania" więc sygnalizacja jest bardziej wyraźna
Chętnie wypróbowałbym lampki LEDowe do kierunków ale są jeszcze zbyt drogie, poza tym jest ich tak dużo, że trudno ocenić które są dobre a które nie. Po co mi LEDy? Dla mniejszej bezwładności - LEDowe kierunkowskazy zapalają się szybciej i gasną błyskawicznie, nie ma efektu "wygasania" więc sygnalizacja jest bardziej wyraźna
Tez kiedys zastanawialem sie nad ledami do stopu itp. Ale sam sprzedawca powiedzial mi ze nie ma sensu tego wkladac do czerwonych lamp bo efekt w sumie podobny jak zwykla zarowka. Te diody wklada sie do lamp typu lexus itp wtedy mamy cala biala lampe bez zadnych kolorowych wstawe i tam tez swieca najlepiej.
Jak zmieniałem auto to z ciekawości przełożyłem odpowiednik led, żarówki 5\21, które przedtem miałem w "lexusach".jmm pisze:Ja dostałem takie z audikiem i musiałem wywalić bo świeciły tak mocno jak tylne światła w maluchu. Niemniej może technologia juz poszła na przód
Niestety tak jak pisze jmm, efekt był opłakany, tyle że były to żarówki z 8 ledami teraz na Allegro widziałem już takie z 24 i więcej diod i kusi mnie żeby spróbować.
grinch pisze:A czy jeżeli założę xenon który świeci bardzo na niebiesko to policja może się czepiać co się z tym wiąże demnotaż przy nich :?: wałek na dowód :?: czy mandat :?: Ale czy za ksenon mogą się dowalić :?:
Ksenon nie świeci bardzo na niebiesko. Na bardzo niebiesko świeci pseudoksenonowe gówno z marketów