Hejka!!
Mam problem z zamkiem od bagażnika - klapa nie chce się otworzyć Aby nie używać drastycznych metod chciałem jakoś dostać się do bagażnika od wewnątrz. Ale nie wiem jak zdemontować tylną kanapę - pomoże, podpowie ktoś??
[B4 Cabrio] Problem z zatrzaśnietą klapą - prawie rozwiązany
- swierszczu79
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.3 NG
[B4 Cabrio] Problem z zatrzaśnietą klapą - prawie rozwiązany
Ostatnio zmieniony 02 lip 2013, 23:13 przez swierszczu79, łącznie zmieniany 1 raz.
- swierszczu79
- Forum Audi 80
mialem nadzieje ze przez ta dziure uda mi sie jakos zamek odkrecic
co do awarii... raz za czasu zamek sie nie chcial otwierac... ale po kilku probach sie udawalo... az w koncu powiedzial dosc i teraz juz sie nie otwiera...
centralny cos tam sie rusza, slychac go w klapie... krecenie kluczykiem w zamku nic nie daje... zamyka mi tylko wszystkie drzwi...
na forach wyczytalem ze moze byc problem z ciegielkiem silownika czy jakos tak... no ale tak czy inaczej najpierw musze sie tam dostac
co do awarii... raz za czasu zamek sie nie chcial otwierac... ale po kilku probach sie udawalo... az w koncu powiedzial dosc i teraz juz sie nie otwiera...
centralny cos tam sie rusza, slychac go w klapie... krecenie kluczykiem w zamku nic nie daje... zamyka mi tylko wszystkie drzwi...
na forach wyczytalem ze moze byc problem z ciegielkiem silownika czy jakos tak... no ale tak czy inaczej najpierw musze sie tam dostac
- swierszczu79
- Forum Audi 80
Od kilku dni mam nowy rytuał przed wsiadaniem do auta Kręcę kluczykiem w zamku klapy i próbuje otwieraćDorianek pisze:Musis mocniej kluczykiem pokręcic w zamku, Tez takie cos mi się działo, popsikałem wd40 i wszystko przesło. A z centralnego ci sie nie otwiera ? Masz ori centralny czy dorabiany ?
Spróbuje jeszcze jakieś wd40 psiknąć, zobaczymy, może pomoże
Centralny wydaje się być oryginalny - ale czort jeden wie to auto ma wiele niespodzianek
- swierszczu79
- Forum Audi 80
Hejka
Z wieczorka gdy szedłem do autka, jak zwykle przed wejściem do auta, naciskałem guzik i .... otworzyła się klapa
Wykorzystując okazję od razu zacząłem sprawdzać co tam mogło się popsuć... I chyba znalazłem Nie jestem pewny czy na pewno to było problem, ale gdy to poprawiłem klapa śmiga jak należy
Prawdopodobnie przestawiła się regulacja cięgna zamka - zaznaczone na zdjęciu niżej
Tu fotka po rozebraniu całości
Po dość długiej regulacji, klapa (jak na razie) otwiera się i zamyka się jak należy
Nadal nie wiem co zrobić, gdy klapa się zatrzaśnie ale mam nadzieje że te fotki komuś się przydadzą
Z wieczorka gdy szedłem do autka, jak zwykle przed wejściem do auta, naciskałem guzik i .... otworzyła się klapa
Wykorzystując okazję od razu zacząłem sprawdzać co tam mogło się popsuć... I chyba znalazłem Nie jestem pewny czy na pewno to było problem, ale gdy to poprawiłem klapa śmiga jak należy
Prawdopodobnie przestawiła się regulacja cięgna zamka - zaznaczone na zdjęciu niżej
Tu fotka po rozebraniu całości
Po dość długiej regulacji, klapa (jak na razie) otwiera się i zamyka się jak należy
Nadal nie wiem co zrobić, gdy klapa się zatrzaśnie ale mam nadzieje że te fotki komuś się przydadzą
za późno zaglądnąłem na forum
miałem u siebie to samo i to właśnie było przyczyną, tylko u mnie siłownik był do wymiany i to cięgno w ogóle się nie ruszało
przez tą małą dziurę która jest za kanapą w tyłu przy pomocy latarki próbowałem zdjąć całkowicie to cięgno aż się udało
mam nadzieję, że w przyszłości taki sposób pomoże,
jeśli ktoś ma inny to niech podrzuci, ja nic innego nie wymyśliłem
miałem u siebie to samo i to właśnie było przyczyną, tylko u mnie siłownik był do wymiany i to cięgno w ogóle się nie ruszało
przez tą małą dziurę która jest za kanapą w tyłu przy pomocy latarki próbowałem zdjąć całkowicie to cięgno aż się udało
mam nadzieję, że w przyszłości taki sposób pomoże,
jeśli ktoś ma inny to niech podrzuci, ja nic innego nie wymyśliłem