Kolejny dupowóz- A80 1.8 RU by Paweł
Kolejny dupowóz- A80 1.8 RU by Paweł
[center]Newsy na dole strony![/center]
[center]Obecny wygląd [/center]
[center][/center]
Witam,
przedstawiam swoją kolejną 80 po niestety nie miłym zakończeniu z poprzednią :cry:
Opis:
Model: Audi 80 B3 (Typ89)
Rok produkcji: w dowodzie 1994, po VIN-ie 89 (składak)
Silnik: 1.8 55KW/75KM, oznaczenie jednostki RU gaźnik Keihin. Ośka w gazowni :mrgreen: z przebiegiem 268505 w dniu zakupu.
Kolor: LY5Z
Wyposażenie:
tylne światło przeciwmgłowe
kanapa z podłokietnikiem i zagłówkami
ogrzewanie tylnej szyby
nawiew na nogi z tyłu
wspomaganie kierownicy
hak
alufelgi 15 cali
roleta tylnej szyby
dodatkowe światło stop
filtr kabinowy
Auto zakupione wczoraj ale oczywiście nie obyło się bez zmian już od początku wyleciała chromowa taśma wokół szyb, jakieś dziwne znaczki z klapy, naklejki z szyb. Do środka wpadła kiera z B4, radio pioneer, przyciski w konsolę. Na montaż czeka jeszcze parę gratów...
Poprzedni właściciel wymienił amory i auto trochę koza ale to się ogarnie
a teraz <aparat>
03.07.2013
04.07.2013
Wczoraj odratowana została wiązka w klapie bo wyglądało to co najmniej tragicznie, ogarnięty i pomalowany hak. Pod tablice wpadła blenda i wyrezane drugie przeciwmgielne oraz trochę lepiej spasowany przód i wywalone ''to coś'' z grilla.
07.07.2013
Wrzucam obiecane foto jak wygląda u mnie łącznik na stabilizatorze
co najmniej dziwne to prawda :?: pierwsze widzę coś takiego...
a tak przy okazji dłubania przy aucie znalazłem coś takiego pod tunelem środkowym:
co to za przekaźnik i wtyczka :?:
no i znalazło się jeszcze wyprowadzone ori podświetlenie na dodatkową zapalare która od razu trzeba było wyrezac, a przy okazji wymieniony mieszek i założony box na kasety.
wpadła jeszcze z poprzedniej 80 półka z roletą i ori głośnikami o raz stop <ok>
[center]Temat będzie na bieżąco aktualizowany, pozdrawiam i zapraszam do oceny.[/center]
[center]Obecny wygląd [/center]
[center][/center]
Witam,
przedstawiam swoją kolejną 80 po niestety nie miłym zakończeniu z poprzednią :cry:
Opis:
Model: Audi 80 B3 (Typ89)
Rok produkcji: w dowodzie 1994, po VIN-ie 89 (składak)
Silnik: 1.8 55KW/75KM, oznaczenie jednostki RU gaźnik Keihin. Ośka w gazowni :mrgreen: z przebiegiem 268505 w dniu zakupu.
Kolor: LY5Z
Wyposażenie:
kanapa z podłokietnikiem i zagłówkami
ogrzewanie tylnej szyby
nawiew na nogi z tyłu
wspomaganie kierownicy
hak
alufelgi 15 cali
roleta tylnej szyby
dodatkowe światło stop
filtr kabinowy
Auto zakupione wczoraj ale oczywiście nie obyło się bez zmian już od początku wyleciała chromowa taśma wokół szyb, jakieś dziwne znaczki z klapy, naklejki z szyb. Do środka wpadła kiera z B4, radio pioneer, przyciski w konsolę. Na montaż czeka jeszcze parę gratów...
Poprzedni właściciel wymienił amory i auto trochę koza ale to się ogarnie
a teraz <aparat>
03.07.2013
04.07.2013
Wczoraj odratowana została wiązka w klapie bo wyglądało to co najmniej tragicznie, ogarnięty i pomalowany hak. Pod tablice wpadła blenda i wyrezane drugie przeciwmgielne oraz trochę lepiej spasowany przód i wywalone ''to coś'' z grilla.
07.07.2013
Wrzucam obiecane foto jak wygląda u mnie łącznik na stabilizatorze
co najmniej dziwne to prawda :?: pierwsze widzę coś takiego...
a tak przy okazji dłubania przy aucie znalazłem coś takiego pod tunelem środkowym:
co to za przekaźnik i wtyczka :?:
no i znalazło się jeszcze wyprowadzone ori podświetlenie na dodatkową zapalare która od razu trzeba było wyrezac, a przy okazji wymieniony mieszek i założony box na kasety.
wpadła jeszcze z poprzedniej 80 półka z roletą i ori głośnikami o raz stop <ok>
[center]Temat będzie na bieżąco aktualizowany, pozdrawiam i zapraszam do oceny.[/center]
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 11:45 przez Pavell, łącznie zmieniany 13 razy.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No ja nie narzekam na zawieszenie bo jest w super stanie i co dziwne poprzedni własciciel mówił że tu jest zawias jak w b4 już, łączniki na stabilizatorach i w ogóle. Chociaż wolałbym żeby była trochę niższa ale to pomyśli sie coś o glebie :mrgreen:
PS. może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w dowodzie jest rocznik 94 jak to b3 :roll:
PS. może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w dowodzie jest rocznik 94 jak to b3 :roll:
To jest składak - kwadratowy pająk był ze starym typem zawieszenia czyli np stablilizator do wachaczy a te 80ki z zawiecha z B4 czyli np stabilizator przy kolumnach inne tuleje wachaczy itd miały już okragły poliftowy.
Dla mnie to buda jest z 88 masz ta naklejke na szybie co ja a je dawali w 88 jak przedłużyli gwarancje na ochronę nadwozia na 10 lat
Dla mnie to buda jest z 88 masz ta naklejke na szybie co ja a je dawali w 88 jak przedłużyli gwarancje na ochronę nadwozia na 10 lat
Re: Kolejny dupowóz- A80 1.8 RU by Paweł
zapomniałeś dodać jeszcze, że na wyposażeniu ma kierownicę, fotel pasażera i otwierany schowek zamykany na kluczyk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Pavell pisze:
Wyposażenie:
ogrzewanie tylnej szyby
nawiew na nogi z tyłu
to jest zapewne składak celny w dowodzie powinno być rok produkcji 1994 a potem adnotacja o nadwoziu z 1988 roku. Swoją drogą to ja byłem święcie przekonany, że tych samochodów sprowadzonych do Polski 20 lat temu już dawno nie ma na świecie :mrgreen:
co do auta to .. najbardziej mi się podobaja pedały .. ten od gazu to SPARCO ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: atak serio to życzę powodzenia i mało awaryjności, dobrze że ma gaźnika 2EE
GerB3 pisze:kwadratowy pająk był ze starym typem zawieszenia czyli np stablilizator do wachaczy a te 80ki z zawiecha z B4 czyli np stabilizator przy kolumnach inne tuleje wachaczy itd miały już okragły poliftowy.
no to to fakt z tym pająkiem ale zawias jest jakoś dziwnie bo drążek stabilizatora jest jak w starszych ale sa jakieś dziwne łączniki nie jak w b4 do kolumny mcpersona, zrobię zdjęcia
Pavell pisze:zapomniałeś dodać jeszcze, że na wyposażeniu ma kierownicę, fotel pasażera i otwierany schowek zamykany na kluczyk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
o duo ale zagrypsiłeś ja prdl... a co do padału gazu to jest ori tyle że odpadała ta ruchoma nakładka i przynitowane :roll: więc najpierw się przyjrzyj a później komentuj.
wiesz co szczerze to zwisa mi to, dzieki gibajgibaj pisze:zaraz ci tak popiszą że odechce ci się auta :mrgreen:
a ja napiszę tak
zaj.....fajna <ok>
co do tej wypowiedzi to powiem tak, to miało byc sprawne auto do jazdy a nie jakaś B4 za 6, 8 czy 12 tys. odcyckana przez niemca i nie warta swojej ceny.duo pisze:spoko spoko gorsze paździerze chłopak wrzucał do oceny, także nie jest źle
A teraz tak, wczoraj odratowana została wiązka w klapie bo wyglądało to co najmniej tragicznie, ogarnięty i pomalowany hak. Pod tablice wpadła blenda i wyrezane drugie przeciwmgielne oraz trochę lepiej spasowany przód.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2013, 13:03 przez Pavell, łącznie zmieniany 1 raz.