[B4 1.9 1Z 90KM] Fachowiec z Białegostoku i okolic 80 b4 1Z
[B4 1.9 1Z 90KM] Fachowiec z Białegostoku i okolic 80 b4 1Z
Witam szukam Fachowca z Białegostoku żeby zają sie moim szarpiacym i kopcącym Zetorkiem
Objawy nastawnika.
Sprawdzonego fachowca masz w Lubartowie
https://audi80.pl/munior,u,3284.htm
Ludzie z Twoich stron z tego co wiem leczyli zetory.
Sprawdzonego fachowca masz w Lubartowie
https://audi80.pl/munior,u,3284.htm
Ludzie z Twoich stron z tego co wiem leczyli zetory.
224 km, nie sądzę ze koledze będzie się chciało tłuc taki kawał do mechanika.
W Białymstoku polecę koledze http://www.auto-maniak.com.pl/ na ul. Reymonta 16. Sądzę że powinien pomóc.
W Białymstoku polecę koledze http://www.auto-maniak.com.pl/ na ul. Reymonta 16. Sądzę że powinien pomóc.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zaak92
słabo czytałeś link jaki podałem w sensie przerywania
wyczytałbyś, że trzeba zrobić test "młoteczkowy". Ktoś wkręca silnik na 2500 rpm a ty rytmicznie pukasz we wtrysk sterujący. Jeżeli będzie czuć szarpnięcie silnikiem sterujący do wymiany.
Za mechanika zapłacisz przynajmniej 100 lub więcej a i tak nie wiadomo czy umie zdiagnozować wtrysk sterujący.
A tak koledze dasz na piwo i zostanie ci zaliczka na wtryski AFN (bo samego sterującego według mnie sie nie opłaca wymieniać). A, że masz pierburga aż prosi się o chipsa...
słabo czytałeś link jaki podałem w sensie przerywania
wyczytałbyś, że trzeba zrobić test "młoteczkowy". Ktoś wkręca silnik na 2500 rpm a ty rytmicznie pukasz we wtrysk sterujący. Jeżeli będzie czuć szarpnięcie silnikiem sterujący do wymiany.
Za mechanika zapłacisz przynajmniej 100 lub więcej a i tak nie wiadomo czy umie zdiagnozować wtrysk sterujący.
A tak koledze dasz na piwo i zostanie ci zaliczka na wtryski AFN (bo samego sterującego według mnie sie nie opłaca wymieniać). A, że masz pierburga aż prosi się o chipsa...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Za mechanika się nie uważam ,bo za wyjatkiem pompy wtryskowej ,z którą mogę zrobic wszystko ,nie robie żadnych mechanicznych napraw ,typu rozrządy ,zawieszenia ,hamulce ,głowice itp.W tym przypadku , mechanik raczej nie pomoże ,bo wiekszość z nich cieniutko wypada jeśli chodzi o zagadki Za to ja ,lubię takie zagadki ,choć w zasadzie nie są to już dla mnie żadne zagadki ,bo znam ten silnik i jego bolaczki na wylot 8-) Mechanicy zwykle wymieniają osprzęt na chybił -trafił ,a sponsorem tej zgadywanki jest klient :roll: W tym przypadku wnioskując z bardzo pobieżnego i ogólnego opisu ,albo przeładowuje ,albo winny jest wtrysk sterujacy ...obie te rzeczy ,do sprawdzenia i wyeliminowania bardzo szybko ,przynajmniej jeśli o mnie chodzimario2560 pisze:224 km, nie sądzę ze koledze będzie się chciało tłuc taki kawał do mechanika.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
50 zeta kabel + 100 byle jaki lapek z xp + porady z forum = ogarnięte autko (zapomniałem o porządnych narzędziach i pojęciu jak trzymać klucz)
A tak to nieograniczona ilość kasy na pseudomechaników i człowiek w szczerym polu dalej bo kity wciskają niemiłosierne. Choćby nawet te 450 km zetorkiem w obie strony za mniej niż pół baku i tak taniej wyjdzie niż ww pseudomechanicy.
A i tak trzeba będzie coś uszczelnić czy wtryski zmienić...
A tak to nieograniczona ilość kasy na pseudomechaników i człowiek w szczerym polu dalej bo kity wciskają niemiłosierne. Choćby nawet te 450 km zetorkiem w obie strony za mniej niż pół baku i tak taniej wyjdzie niż ww pseudomechanicy.
A i tak trzeba będzie coś uszczelnić czy wtryski zmienić...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
No widzisz, raz a dobrze. Mimo że dalej ale pieniądze na paliwo napewno zostały słusznie wydane bo zetorek wrócił uleczony, niż miałbyś jezdzić po mechanikach którzy by tylko zaczęli wymieniać częsci a TY byś płacił za nie.zaak92 pisze:Munior to Fachowiec jakich mało, wie co robi całkowicie uleczył zetora teraz chodzi jak rakieta... No ale nie tak jak zetorek Muniora <ok> Polecam Każdemu