Witam mam problem z moją audiką tylko na gazie na bęzynie chodzi igła.
jak jade samochodem czy ciepły czy zimny przerywa szrpie taka "dziura w gazie" jest i smierdzi gazem tak jak by go zalewało ale jak cały czas przyszam to idzie tylko jak chce jechać normalnie równo miernie to samochód wariuje proszę o pomoc co może być w winie świece były wymieniane przewody też membrama w mieszalniku jest dobra już nie mam pojęcia. Co mi poradzicie na to?
Z góry dziękóje za odp:
[2.0 ABT LPG]Audi 80 b4 problem z lpg szarpie, przerywa !!!!
- masterdisco
- Forum Audi 80
Mam podobny problem z gazem, ale tylko po dłuższym postoju np. 2 tyg jak stoi to szarpie strzela czasami i chodzi, że mało cały silnik nie wyskoczy i też coś mi się obiło o uszy że to zalewanie ( śmierdzi gazem ) po rozgrzaniu się uspokaja i trochę trzęsie silnikiem a na drugi dzień chodzi idealnie po prostu maila na gazie lecz czasami odpala idealnie a czasami trzeba go ok. 3-4 sek pokręcić żeby odpalił ( najczęściej po krótkim postoju bo rano odpala dobrze ) i nie wiem czy to ma znaczenie ale instalacja stara 1 gen lecz parownik był z 2 lata temu wymieniany i mam go zamontowanego na stojąco od strony kierowcy i blisko poduszki silnika wiec przewód dość długi do monotronika. Jak ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
-
- Forum Audi 80
Mialem podobny problem, wymiana kabli i swiec nie pomogla. Pojechalem do gazownika i okazalo sie, ze rura doprowadzajaca gaz do komory spalania(O ile sie nie myle), ktora mam dokrecona na dwie sruby po prostu "Latala". Jedna sruba odpadla calkowicie, druga trzymala sie ledwo co. Dodatkowo gazownik radzil usunac harmonijke od cieplego powietrza, a ta od filtru powietrza skierowac na tyl silnika, a nie na wejscie od przodu, zeby samochodu nie zaduszac duza iloscia zimnego powietrza. Pomoglo i na gazie chodzi idealnie.
Oczywiscie przy dokrecaniu rury od gazu, gazownik odrazu go wyregulowal.
Dodatkowo sprawdzal mi sonde i komputer od gazu.
Oczywiscie przy dokrecaniu rury od gazu, gazownik odrazu go wyregulowal.
Dodatkowo sprawdzal mi sonde i komputer od gazu.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
tak podam ciekawą lekturę na temat gazu z innego forum ( http://forum.vectra-unlimited.pl/showthread.php?t=98067 ) Dalej co do tematu ten motor powinien dobrze chodzić na gazie. Może jest lekko zapłon przestawiony, złe świece albo z dużą przerwą, źle wyregulowany gaz, lewe powietrze, bądź może dostaje benzynę z gazem ??