[B3] Najładniejszy montaż świateł do jazdy dziennej (LED)
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
k3llys, well <ok> , to czy jak wsadzę tam jakąś żaróweczkę np. 5W lub 10W to czy halogeny mogą być używana jako światła dzienne? W sumie to ten halogen nie ma aż tak "ostrego" odbłydnika i wydaje mi się, że przy subtelnym podświetleniu go jakąś słabą żarówką, efekt byłby całkiem dobry. Tak w ogóle namieszał mi w głowie filmik:
Ale to fakt w górach można jeździć z wł.halogenami. Ale wydaje mi się, że ładnie by wyglądało z załączonymi postojówkami <ok>
Ale to fakt w górach można jeździć z wł.halogenami. Ale wydaje mi się, że ładnie by wyglądało z załączonymi postojówkami <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
- masterdisco
- Forum Audi 80
Cześć :-)A ja wsadziłem dość mocne żarówki led w pozycyjne oraz znalazłem na allegro h3 led i zamontowałem w halogenach.Włączam pozycyjne oraz halogeny i mam światła do jazdy dziennej hmm według mojego oczywiście widzimisia(szkoda mi odbłyśników świateł głównych). Byłem zatrzymany przez policje i jak na razie żadnych kontrowersji nie zaznałem co do homologacji.Jeśli ktoś jest ciekawy to w moim opisie jest zdjęcie Coupe.Pozdrawiam
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Silnik:
h4k3r0, ten 'kawalek tasmy' swieci zdecydowanie lepiej niz pospolite tasiemki diodowe. Ale zgodze sie, ze z prawnego punktu to juz nie jest zbyt homologowane. Ale po to mam mozliwosc wylaczenia ich wlaczajac swiatla mijania <ok> . Co do efektu wizualnego to mnie osobiscie sie podoba. Lepiej to wyglada niz jakies doczepiane swiatelka. Ale oczywiscie dzieki za ocene , kazdy lubi co innego. Ja i tak glownie jezdze tym autem raz w miesiacu wokol domu, takze w zasadzie nie musze wlaczac nawet swiatel mijania
Jeśli mam być szczery to nigdy nie zamontowałbym czegoś takiego jak światła LED do Audi 80, ni to pasuje, ni wygląda, jakaś paranoja po prostu... Nie pasuje to do bryły auta, psuje cały wygląd. Ogólnie nie podoba mi się takie rozwiązanie. Nasze Audi są zbyt "kanciate" do tego typu światełek. Tyle w temacie, dziękuje.