[B4 ACE] Tajemnicze stuki.
[B4 ACE] Tajemnicze stuki.
Drodzy fani audi, od kilku dni borykam sie z problemem tajemniczych stuków slyszalnych podczas jazdy. Stuki dochodzą z prawej strony (przód - od strony pasażera), nie jest to metaliczny stukot tylko tak jakby cos plastikowego. Przejzalem wszystko w komorze silnika, bylem u mechaniora sprawdzil zawieche i nic. Patrzylem tek pod schowkiem czy cos sie nie poluzowalo i tez nic.
Moze ktos z was mial podobny problem i go namierzyl?
Prosze o jakies rady gdzie mozna szukac jeszcze rozwiązania tego problemu.
Nadmienię, że te stuki sa intensywne na nierównościqach a na prostym i rownym terenie malo kiedy występują.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Moze ktos z was mial podobny problem i go namierzyl?
Prosze o jakies rady gdzie mozna szukac jeszcze rozwiązania tego problemu.
Nadmienię, że te stuki sa intensywne na nierównościqach a na prostym i rownym terenie malo kiedy występują.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Witam, ostatnio też męczyły mnie stuki (w samochodzie brata - B4) Równa prosta droga cisza... gdy tylko skręcałem lekko to słyszałem stuk (jakby coś pukało w plastik) Jak się okazało (może to będzie śmieszne) przyczyną stuków był pas pasażera (plastikowo metalowa zapinka) która pukała w plastikowy słupek koło fotela <lol> Nie wiem jak to możliwe :mrgreen:
Sprawdź to u siebie
Pozdrawiam
Sprawdź to u siebie
Pozdrawiam
Niech ci mechanik jeszcze sprawdzi taką plastikową tulejkę na górze kolumny Mc' Persona,kosztuje chyba niecałe 10 pln,ale potrafi nieźle wkurzyć jak pęknie.Zawieszenie sprawdzaj tylko na tzw.szarpakach(każda diagnostyka gdzie robią przeglądy to mają).Zakładając,że dół sprawdził w ten sposób-podpowiem,że tulejki wyżej wspomnianej nie sprawdzi tą metodą,trzeba rozkręcić i wyjąć-podobno niewielka operacja.
Witam po dluzszej nieobecnosci.assai pisze:Zakładając,że dół sprawdził w ten sposób-podpowiem,że tulejki wyżej wspomnianej nie sprawdzi tą metodą,trzeba rozkręcić i wyjąć-podobno niewielka operacja.
Czy taka operacja jest trudna do przeprowadzenia?
Moze ktos podpowie czy da sie to zrobic samemu?
pozdr.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Raz u siebie w jednej audi miałem dziwne dzwieki takie jak by moneta walała sie w palstikowym pojemnieku, po 3 dnach namierzyłem iże przyczyną dzwieków była zapinka łacząca dwa tunele naweiewowe w konsoli po stronie pasażera, kto bu pomyślał :mrgreen: ale najczesciej dziwne dzwieki dochodza od zapinki pasa uderzającego o plastikową obudowe słupka. <ok>