[B3] Realny przebieg, na podstawie zdjęć
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ten silnik użytkowany zgodnie z zaleceniem będzie jeździł nawet 800 000 bez remontu.serio az tyle, szczerze mowiac myslalem ze mniej, silnik nie bierze oleju, blacha i podloga czysciutka, no ten mieszek wyglada jedynie strasznie
Ja sprowadziłem sobie 7 lat temu B4 z Niemiec, z realnym przebiegiem 240 000, serwisowane auto do końca, i fotel, pedaly, kierownica oraz mieszek wyglądały jak nowe w porównaniu do Twoich. Zresztą widziałem juz wiele aut, i w nich siedziałem, których realny przebieg był w granicach 300 000, i te elementy wyglądały dużo "zdrowiej"
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Najstraszniej wg. mnie wygląda ten fotel i czystość wnętrza.cwikla1 pisze:no ten mieszek wyglada jedynie strasznie
Audi 100 C3 1990 kupione w 1995 roku z przebiegiem 150 tyś. km teraz ma ponad 300tyś wnętrze wygląda tak http://imageshack.us/a/img441/1024/stzs.jpg
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wygląda jak by miało ze stówkę <ok> przynajmniej na moje okoaldi pisze:Audi 100 C3 1990 kupione w 1995 roku z przebiegiem 150 tyś. km teraz ma ponad 300tyś wnętrze wygląda tak http://imageshack.us/a/img441/1024/stzs.jpg
Po wyglądzie wnętrza słabo da się określić przebieg. Np: jeżeli twoim autem jeździł Włoch lub inny niechluj to możesz mieć przebieg około 200 000km jeśli auto poruszało się w trybie miejskim będzie miało wygniecione siedzenie,wytarte pedały czy kierownicę. Moim zdaniem łatwiej będzie określić przebieg, po wymienionych elementach takich jak np:pompa wodna- oryginalna wytrzymuje max do 250 000 ale najczęściej pada po 200. katalizator masz jeszcze?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
cwikla1, a od kiedy sprawdza się przebieg po wygładzę samochodu?? Ja widziałem samochody z przebiegami blisko 500tys i wyglądały lepiej niż te które miały lekko ponad 200tys. Jak myślisz będzie różnica w wyglądzie samochodu który zrobił powiedzmy 300tys w 80% w długich trasach a taki sam samochód którym szwab nawet z miasta nie wyjechał a ma na budziku 150tys?? A no będzie i to widoczna gołym okiem...
-
- Forum Audi 80
Zgadzam się z moim przedmówcą, nie ma możliwości ocenienie przebiegu po wyglądzie auta, a co dopiero po zdjęciach. Niekiedy nawet dokładna weryfikacja stanu technicznego pojazdu nie "powie" nam z jakim przebiegiem mamy do czynienia.
BTW., W pracy do niedawna użytkowałem mały samochód, z 2008r z przebiegiem 280.000km i po wypraniu wnętrza nikt nie powiedziałby że ma połowę tego przebiegu, co innego gdyby te 280000km było zrobione w ruchu miejskim na przestrzeni 20 lat.
BTW., W pracy do niedawna użytkowałem mały samochód, z 2008r z przebiegiem 280.000km i po wypraniu wnętrza nikt nie powiedziałby że ma połowę tego przebiegu, co innego gdyby te 280000km było zrobione w ruchu miejskim na przestrzeni 20 lat.
- Aleksander_PL
- Forum Audi 80
Odgrzeję kotleta B4 2.0 ABK z 2 letnią sekwencją, sedan 1994. Licznik kilometrów stanął na 240 000, ale to raczej śmiech na sali. Po wymianie chcę sobie przebieg skorygować na bardziej realny, więc napiszę to co wpadło mi w oczy:
popychacze 2 różnych firm, pompa wody zmianiana, uszczelniacze zaworowe były wymieniane (wymieniłem je jeszcze raz ja), drzwi kierowcy poruszają się góra-dół jakieś półtora cm przy zamku, fotel kierowcy miał dziurę w oparciu i dwie w siedzisku, co przykrywały pokrowce, pojawił się problem z pompą oleju, którą prawdopodobnie wymienię, uszczelka pod głowicą zmieniana, wszystkie poduszki zespołu napędowego były oryginalne (przed wymianą), sprzęgło Valeo też nie nowe, korbowody mają delikatny luz osiowy, simeringi na wałkach i wale wszystkie oryginalne i wycieków nich brak. Czy na podstawie powyższego mam prawo szacować przebieg na ponad 400, 500, 600 tysięcy? Co sądzicie?
popychacze 2 różnych firm, pompa wody zmianiana, uszczelniacze zaworowe były wymieniane (wymieniłem je jeszcze raz ja), drzwi kierowcy poruszają się góra-dół jakieś półtora cm przy zamku, fotel kierowcy miał dziurę w oparciu i dwie w siedzisku, co przykrywały pokrowce, pojawił się problem z pompą oleju, którą prawdopodobnie wymienię, uszczelka pod głowicą zmieniana, wszystkie poduszki zespołu napędowego były oryginalne (przed wymianą), sprzęgło Valeo też nie nowe, korbowody mają delikatny luz osiowy, simeringi na wałkach i wale wszystkie oryginalne i wycieków nich brak. Czy na podstawie powyższego mam prawo szacować przebieg na ponad 400, 500, 600 tysięcy? Co sądzicie?