Witam wszystkich. Przeglądałem tematy dłuższy czas i postanowiłem stworzyć nowy, by szybciej rozwiązać swój problem.
Więc tak, niedawno kupiłem audi o fabrycznym sprzęcie grającym, głośniki Nokia.
Chciałbym to zmienić. Chciałbym kupić jakieś głośniki na tylne drzwi, i szczerze powiem, że nie jestem pewien rozmiaru tych głośników - fabrycznych, chyba 130 mm ale chciałbym, żeby ktoś to potwierdził (1) no i oczywiście czekam na propozycje, najlepiej przetestowanych głośnikow o tej wielkości - jakie kupić (2)
Kolejna sprawa, interesuje mnie zakup suba i wzmaka, i teraz tak, mam możliwość kupna od koleżki suba używanego: Lanzar MAX12 http://carhifi24.pl/katalog/0_search/25 ... max12.html - proszę o opinie (3), jeżeli chodzi o wzmaka to póki co szukam.
Z tego co wiem, to 500 RMS w takim subie to nie jest mało, i pytanie teraz o jakich parametrach kupować wzmaka, jakie polecacie dobre firmy (4) i o jakich parametrach powinien być ten wzmak (5). Kolega korzystający z tego suba ma Rockford Fosgate P3000.
Do informacji - sub będzie ciągnął całe Car Audio.
Kupując głośniki na tył planuję od razu wygłuszyć drzwi mata wygłuszającą z filcem. Najgorsze jest to, że nie ma fabrycznych miejsc na głośniki w przednich panelach drzwiowych, ale to temat to rozwinięcia w przyszłości.
No i kończąc na wypustach fabryki to ostatnie dwa miejsca głośnikowe to podszybie. No z tego co czytałem to lepiej w te miejscie nie inwestować. Wasze sugestie? (6).
No dobra, póki co tyle. Czekam na odpowiedzi, udzielajcie ich np. (3) - warto.
Strzałeczka i wybaczcie jeśli podobny temat się gdzieś powtarza, ale myślę, że nie.
[B4 '92] Jakie głośniki, wzmacniacz, subwoofer
-
- Forum Audi 80
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
witaj podobnych tematów tu na peczki jest, jesli chcesz budowac to audi sam to wpierw ogarnij podwieszone tematy, pozniej uderz w tematy podobne a na koniec dopiero zadaj konkretne pytania...
Jesli nie masz na to czasu lub masz slomiany zapal to poprostu zlec to osobom, ktore siedza w temacie. :mrgreen:
Jesli nie masz na to czasu lub masz slomiany zapal to poprostu zlec to osobom, ktore siedza w temacie. :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
nie dziw się proszę, że komuś najzwyczajniej w świecie nie chce się pisać po raz n-ty tego samego...audica_martom91 pisze:Chodzi o kilka prostych tak naprawde odpowiedzi a jednak mimo to ciężko napisać. Wolalbym, żeby odpisały mi osoby które mi pomogą
Przecież Tobie nie chce się przeszukać forum...
Parafrazując Twoje ostatnie zdanie z cytatu- "wolałbym, żeby pytali ludzie, którzy już przejrzeli forum pod swoim kątem i albo nie znaleźli odp na swoje pytanie lub chcą coś doprecyzować