[2.0 ABK] Mieszanie gazu i benzyny
[2.0 ABK] Mieszanie gazu i benzyny
Witam. Jestem nowy na tym forum i tez nie jestem zbyt obeznany w tym co teraz opisze.
Mam mały problem z moim Audikiem. Polega on na tym ze miesza mi benzyne i Gaz. tzn jak nie mam benzyny to na gazie odpala mi odrazu a jak tylko wleje 10-15ltr benzyny to odrazu ciezej pali i miesza mi jedno i drugie. nie wiem czym to moze byc spowodowane i prosze o pomoc. Odrazu dodam ze pompka paliwowa zostala wymieniona, przewody napiecia i palec w kopulce rowniez, mieszalnik jest nowy Firmy LOVATO tak samo jak elektrozawory.
z Góry dziekuje za pomoc
Mam mały problem z moim Audikiem. Polega on na tym ze miesza mi benzyne i Gaz. tzn jak nie mam benzyny to na gazie odpala mi odrazu a jak tylko wleje 10-15ltr benzyny to odrazu ciezej pali i miesza mi jedno i drugie. nie wiem czym to moze byc spowodowane i prosze o pomoc. Odrazu dodam ze pompka paliwowa zostala wymieniona, przewody napiecia i palec w kopulce rowniez, mieszalnik jest nowy Firmy LOVATO tak samo jak elektrozawory.
z Góry dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 17 lip 2013, 21:24 przez BaSsE, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
gdzieś na podszybiu zazwyczaj montuje się przekaźnik podłączony do wiązki instalacji oraz do obwodu wtryskiwaczy. Może być podłączony do kabli idących do elektrozaworów gazowych albo podłączony pod kabel do przekaźnika odcinającego benzynę.BaSsE pisze:a mozesz mi powiedziec gdzie moglbym znalesc te odciecie wtryskiwaczy ?