[wszystkie] panel klimatronika. macie taki?
-
- Forum Audi 80
[wszystkie] panel klimatronika. macie taki?
jak w temacie.
mam taki panel http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/324 ... 31fa4.html i
nie moge nigdzie dostac 2-giego bo ten jest uszkodzony wiec moze to od innego
audi? ale patrzylem to inne modele tez maja inne panele. a moj calkiem mozliwe
ze jest org bo mam na niego wkladke drewniana idealnie pasujaca do deski
audi cabrio 92.
pozdro
mam taki panel http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/324 ... 31fa4.html i
nie moge nigdzie dostac 2-giego bo ten jest uszkodzony wiec moze to od innego
audi? ale patrzylem to inne modele tez maja inne panele. a moj calkiem mozliwe
ze jest org bo mam na niego wkladke drewniana idealnie pasujaca do deski
audi cabrio 92.
pozdro
To jest dokładany klimatronik, montowano takiego we Włoszech (ale niej est to wytwór oryginalny, tylko firmy zajmującej się uniwersalnymi klimami). Trzeba przyznać, że jest całkiem ciekawy pod wzgledem opcji.
Ale znaleźć taki sam będzie straaaaaaaaaaaaasznie trudno, co z Twoim jest nie tak, może da się naprawić?
Ale znaleźć taki sam będzie straaaaaaaaaaaaasznie trudno, co z Twoim jest nie tak, może da się naprawić?
-
- Forum Audi 80
moja audi jest z francji
nie dziala w nim regulacja temperatury, wieje caly czas tylko zimno;/
tak wyglada moja wtyczka i jest tylka taka z tylu, nic wiecej nie ma, wiece moze od czego podpasowac panel?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a3 ... 9876c.html
nie dziala w nim regulacja temperatury, wieje caly czas tylko zimno;/
tak wyglada moja wtyczka i jest tylka taka z tylu, nic wiecej nie ma, wiece moze od czego podpasowac panel?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a3 ... 9876c.html
-
- Forum Audi 80
bo na wyswietlaczu nie "podnosi" sie temperatura ani nie opada jak daje wyzej/nizej, pozatym z tylu jest jakis rezystor "wklejony" na sztuke, ale moze to juz jest zrobione a teraz pado to co mowisz. jak to spradzic i gdzie to sie znajduje?
PS: gdzie jest filtr powietrza;)?? bo jest juz ciemno i nie moge znalesc a chce wrzucic nowy wklad;]
PS: gdzie jest filtr powietrza;)?? bo jest juz ciemno i nie moge znalesc a chce wrzucic nowy wklad;]
Może jakieś zimne luty pod przyciskami, przydałoby się to roebrać i przejrzeć wszytkie połączenia lutowane, niestety będziesz miał z diagnozą tego urządzenia, musisz poszukać nazwy producenta i może na necie są jakieś kody diagnostyczne tego ustrojstwa.Naspin_AUDI pisze:bo na wyswietlaczu nie "podnosi" sie temperatura ani nie opada jak daje wyzej/nizej, pozatym z tylu jest jakis rezystor "wklejony" na sztuke, ale moze to juz jest zrobione a teraz pado to co mowisz. jak to spradzic i gdzie to sie znajduje?
Jesli chodzi Ci o filtr kabinowy, to jest on na podszybiu pod tym plastikiem, od strony pasażera. Pamiętaj, zeby potem dobrze poskładać podszybie, bo może Cię spotkać niemiła niespodzianka w postaci kałuży pod nogami pasażera :-|
-
- Forum Audi 80
Oj, oj, oj, nie podpuszczajcie chłopaka na kupno panelu klimatronika od A4/A6. Z wyglądu jest to to samo. 95 % wyprowadzeń jest zgodnych, ale te 5% różnicy to zupełnie inaczej rozmieszczone czujniki temperatury wewnątrz auta. W b$ nie ma czujnika nasłonecznienia , który jest w A4. Da się to obejść te róznice, ale to chyba nie o to chodzi.
-
- Forum Audi 80
z filtrem powietrza poradzilem sobie juz wczoraj;) brawo dla Audi za dostep...
a mozesz znalesc mi ten panel bo jak byl w zeszlym allegro to w zakonczonych aukcjach jeszcze bedzie, ja go nie widzialem a od jakiegos tygodnia wlasnie szukam
od a4/starego a6 nie podejdzie bo ma inna wtyczke to po pierwsze (ja mam tylko taka jedna mala wtyczke jak na foto)
a mozesz znalesc mi ten panel bo jak byl w zeszlym allegro to w zakonczonych aukcjach jeszcze bedzie, ja go nie widzialem a od jakiegos tygodnia wlasnie szukam
od a4/starego a6 nie podejdzie bo ma inna wtyczke to po pierwsze (ja mam tylko taka jedna mala wtyczke jak na foto)
-
- Forum Audi 80
wlasnie zobacz jaka ja mam wtyczke. w org. jest taka na prawie cala szerokosc panela a u mnie taki maly pierdek, poza tym wolalbym juz miec ta klime co byla a nie zmieniac na org. bo po pierwsze sterownik z org. nie wiem czy podpasuje mi w deske (mam cabrio) a na ten mam org. zaslepke drewniana;]. Z tego co wyczytalem na innych forach jest to climatronic firmy diavia montowany seryjnie na zlecenie audi/vw/bmw w latach 90-tych, z tego co przegladalem na allegro to kilka b4 mialo taki climatronik i kilka passatow tez ale sterownika na allegro nie ma. ten co sie zajmuje naprawa twierdzi ze mojego juz nie uratuje(swoja drogo fajny spec....jak nie dziala mi temp. to juz nie umie)
[ Dodano: 2007-11-23, 22:24 ]
witam ponownie. nie chce zakladac nowego tematu wiec odswiezam ten (wiem co to opcja edit ale jak jej uzyje to nie odswieze;)
tak wiec kupilem nowy sterownik i dalej to samo tzn: na panelu caly czas temp 44st. ktorej nie mozna zmienic i wyswietla sie E1, wieje zimne i tak jakby chcialo cieple ale nie moze, co to moze byc
jak sprawdzic czy dziala nagrzwnica?
pozdrawiam
[ Dodano: 2007-11-23, 22:24 ]
witam ponownie. nie chce zakladac nowego tematu wiec odswiezam ten (wiem co to opcja edit ale jak jej uzyje to nie odswieze;)
tak wiec kupilem nowy sterownik i dalej to samo tzn: na panelu caly czas temp 44st. ktorej nie mozna zmienic i wyswietla sie E1, wieje zimne i tak jakby chcialo cieple ale nie moze, co to moze byc
jak sprawdzic czy dziala nagrzwnica?
pozdrawiam