Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 ALL] LED w lampki

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 16 lis 2007, 22:06

grinch pisze:A czy jeżeli założę xenon który świeci bardzo na niebiesko to policja może się czepiać co się z tym wiąże demnotaż przy nich :?: wałek na dowód :?: czy mandat :?: Ale czy za ksenon mogą się dowalić :?:
Jakikolwiek ksenon założysz (czytaj zestaw z allegro pod konkretne mocowanie żarówki) to jest to niezgodne z prawem, brakuje jeszcze samopoziomowania i spryskow na reflektory.

Jednak jest też podobno zapis..że jeśli usuniesz usterke na miejscu to mandatu nie dostajesz. Wiec trafiając na upierdliwego policjanta, najwyżej założysz zwykłe żarówki i kable przepniesz :mrgreen:

BTW ksenon ma poprawiac bezpieczenstwo więc jak już zakładać to 4300K ewentualnie 6000K a nie niebiesko świecące 8000 czy też więcej Kelwinów :roll:

Ksenon nie świeci bardzo na niebiesko. Na bardzo niebiesko świeci pseudoksenonowe gówno z marketów
Zobacz sobie jak świeci 8000K, 12000K to już nawet fiolet jest ;-)

Ogólnie czym większa wartość Kelwinów tym słabsze światło (mniej Lumenów).

>>> AKP-lektura na weekend :) <<<

Awatar użytkownika
Krecik80.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Krecik80. » 16 lis 2007, 22:37

Ja u siebie mam ksenony 6000k na soczewkach i białe diody led za pozycyjne. Ładnie wygląda bardzo dobrze świeci i psiarnia się nie czepia. Co do niebieskich, zielonych czy innego rodzaju kolorowych świecidełek na tablicę czy za postojowe lampki to powinni dowody zabierać. 8-)

Awatar użytkownika
KORU
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KORU » 17 lis 2007, 02:14

jarema pisze:Ciekawy jestem jak jest z podświetleniem tablicy rejestracyjnej na niebiesko ???
Dac sobie spokoj ja mialem na niebiesko to sie czepiali :-| Mialem najpierw patent wziolem butelke od wody mineralnej Danone Vitalinea i wyciete kawalki umiescilem w obudowach lampek ktore oswietlaja tablice. Plastik z tej butelki dobrze przepuszcza swiatlo. Po tym jak policja sie pytala czemu to na niebiesko swieci kupilem diody LED. Niby biale a w rzeczywistosci swiecily lekko na niebiesko no i swiecily punktowo. Wkurzylem sie :-? i zmienilem na zarowki Phillips Blue Vision ktore swieca na ladnie bialo i tablica rejestracyjna o wiele lepiej wyglada. Mowie wam takie kombinacje męczace sa :-) Gdy widze jak ktos za mna jedzie i ma niebieskie postojowki to mi sie smiac chce :lol: bo jak pojedzie na przeglad to bedzie musial je demontowac i to samo bedzie podczas tlumaczenia sie patrolowi Policji ktory zatrzymal tylko do wyrywkowej kontroli.

Oto przyklad:

Zwykle zarowki
Obrazek

Obrazek
Phillips Blue Vision

Awatar użytkownika
krzysiek_kw15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: krzysiek_kw15 » 17 lis 2007, 08:12

No patrząc na zdjęcia nie źle to wygląda. Ja do oświetlenia tablicy używam halogenowych Osram o mocy 10W i efekt jest o niebo lepszy w porównaniu do zwykłych żarówek :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 17 lis 2007, 10:50

A co wam tak bardzo zalezy na b.dobrym oswietleniu tablicy? Żeby was radar ładniej ściągał? :mrgreen: Moim zdaniem Blue Vision w tablice to bardzo dobry kompromis-przynajmniej świecą na biało.

Postojówki jakiegokolwiek koloru dobijają...kierowców jadących z przeciwka :evil: Tak samo jak włączone halogeny bez przyczyny.. i wiele innych dziwnych pomysłów kierowców.

DIODOM kolorowym w postojówki MÓWIMY STANOWCZO NIE :mrgreen:

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 19 lis 2007, 19:48

Ja mam ksenon 10000K bez soczewy i paly sie nie czepiaja tego wcale a nawet raz sie jeden pytał co to za zarowki ze tak ladnie swieca bo u siebie tez myslal zmienic na cos innego :-D A co do postojowek to tez jestem przeciwny jakims niebieskim czy zcerwonym mimo ze u siebie w lampach zespolonych mam pomaranczowe postojowki ale to bardziej wyglada jak obrys niz postojowka i ladnie sie komponuje z ksenonem. Mysle ze tego typu rzeczy to kwestia gustu ale zawsze tak aby nie oslepialo innych kierowcow :-)

marros1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marros1 » 05 lut 2008, 22:06

koledzy stopy diodowe mam u siebie i są jaśniejsze i bardziej wyraźne poza tym ładnie się prezentują 24 diodowe białe

Awatar użytkownika
MARTINO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MARTINO » 06 lut 2008, 21:05

ja ma u siebie diody xenon białe w postojówkach i w tylnej rejestracji. Poza tym mam w kabunie na biało, w schowku i w bagażniku. Ja sobie bardzo chwale. Nie wygląda aż tak cynkosko i tanio typy wieśtuning tylko ładnie nadają nowe spojrzenie. Poza tym przyznam, że te wszystkie diody nieco słabiej świecą w postojówkach no ale ja na postojówkach się nie poruszam

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 08 lut 2008, 12:20

Co do diodowych żarówek w tylnie lampy to moje zdanie jest takie, że przy takiej konstrukcji lampy jak jest w audiczkach nie spełniają one swojej roli. Diody świecą "przed siebie" a żarówka część światła wysyła jeszcze do tyłu gdzie znajduje się odbłysnik dzięki któremu cała lampa jest oświetlona (nie ma efektu punktowości). Owszem jeżeli ktoś jeździ tylko w nocy to takie diodowe żarówki ładnie wyglądają ale przy jeździe w dzień to ani nie wygląda zbytnio ani nie jest bezpieczne
Takie jest moje zdanie na ten temat
Diodki w postojówkach <ok> ale białe

rafi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jacek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC+lpg
Kontakt:

Post autor: rafi » 08 lut 2008, 12:44

ja tez mam diody - biale w postojowkach ale jak wiecie barwa swiatla pochadzaca z LEDow nie jest idealnie biała tylko ma taka poswiate lekko niebieska (to normalne w przypadku diody) ale jak sie trafi na jakiegos "niebieskiego" kolesia ze złym humorem to sie mu nie przetłumaczy ze to biale diody. dlatego tez warto miec na zapasie zwykle białe zarówki......

Awatar użytkownika
Fighter001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fighter001 » 12 sty 2011, 17:04

Witam kupilem postojowki led na przod biale firmy jacky podlaczylem i z prawej strony zarowka nie swieci sprawdzalem to z lewej obie swieca. Co moze byc przyczyna? Dodam ze mam moda swiatel na jednym przekazniku.

Problem rozwiazany przy podlaczeniu zarowki led wazna jest biegunowosc wystarczy zmienic bieguny w tym przypadku odwrotnie podpiac wtyczke :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl