Witam,
Wczoraj zaobserwowalem brak swiatel mijania w mojej niuni ... :cry:. W polozeniu przelacznika na swiatla mijania pali sie wszystko co trzeba czyli: pozycyjne przednie, pozycyjne tylne, podswietlenie tablicy, podswietlenie zegarow tylko nie najwazniejsze : swiatla mijania. Przy okazji okazalo sie, ze dlugie tez tylko dzialaja w trybie "na żadanie" w trybie ciaglym sie nie pala.
Dodam, ze żarowki sa OK, bezpieczniki tez... Czy to oznacza, ze sfajczyl sie przelacznik przy kierownicy??? Wydaje mnie sie, ze to wlasnie on jest winowajca...
Jeszcze jedno pytanie dotyczace poduszki powietrznej. Czy podczas odkrecania kierownicy, zeby zdjac poduszke wystarczy odkrecic te 2 sroby z tylu kierownicy i ja poprostu wyciagnac? Czy wczesniej nalezy gdzies cos jeszcze odlaczyc? Niechcialbym dostac poduszka w ryj.. :mrgreen:
pozdrawiam,
wooki
[80 B4] Brak swiateł mijania
[80 B4] Brak swiateł mijania
Ostatnio zmieniony 09 mar 2007, 23:10 przez wooki, łącznie zmieniany 1 raz.
witam,z poduszką ci nie doradzę ale w przełączniku raczej nic się nie mogło sfajczyć ewentualnie przypalić i niema przejścia poza tym światła idą przez przekażnik a nie bezpośrednio z włącznika.W środku jak rozkręcisz włącznik znajduje się przesuwna blaszka z czterema wypustkami prawdo podobnie jedna z nich nie łączy się ze stykiem.W długich na pewno są podpalone styki,które są podobne do platyn i nie ma przejścia,wystarczy wyczyścić.Powodzenia
-
- Forum Audi 80
Kolega goldwinger ma racje.Nie ma w B4 przekaźników od świateł. Wooki musisz zreanimować przełącznik zespolony. U mnie było podobnie tylko nie świeciły drogowe. Jeśli masz poduche to nie radze Ci tego ruszać pod żadnym pozorem. Z poduchą jest jak z dobrą bombą - jaden niewłaściwy ruch i już możesz ją oglądać w pełnej krasie!
witam , z góry przepraszam , ze odkopuje .... ale mam podoby problem z światłami mijania z tym że mi wszystko działa oprócz świteł mijania... czy to oznacza że pająk sie sp..... ?
EDIT:
Kolego hamuj się troszkę
EDIT:
Kolego hamuj się troszkę
Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 19:15 przez matig, łącznie zmieniany 1 raz.
tak najprawdopodobniej jest to wina pająka, ostatnio też mi się to przydarzyło. Tu masz podobny temat https://audi80.pl/b3-jn-brak-swiatel ... t75315.htmmatig pisze:wszystko działa oprócz świteł mijania... czy to oznacza że pająk sie sp..... ?