Witam, mam mały problem mianowicie podczas hamowania nie włącza się ABS na lewe koło (tylko na te jedno)
Podejrzewam zepsuty lub zabrudzony czujnik ABS i w jaki sposób można sprawdzić że ten czujnik działa?
Jeśli się okaże że będzie uszkodzony to może macie jakiś do sprzedania, bardzo prosiłbym o link
[80 B4 1.9tdi] Nie działający ABS tylko przy lewym kole
Witam potrzebuje porady ewentualnie pomocy, u siebie mam identyczny problem tylko dotyczy prawego przedniego koła coś ostatnio w absie nawaliło tylko nie wiem na 100% co.
Odjawy identyczne jak kolega pisał na maxa po hantlach i prawe koło się blokuje reszta wszystko ok działa elegancko.
Z tego co udało mi się ustalić to tak wszystkie czujniki sprawne odczyty w granicach 1kohma
wszystkie opony taki sam rozmiar
wszystkie czujniki jak i ząbki na przegubach i pierścienie piastach czyściutkie
żaden czujnik nie obciera ani nie jest za daleko wysunięty na vagu sprawdzałem wszystkie szczytują wartości z kół podczas jazdy
nie zapala się kontrolka ABS (po włączeniu zapłonu zapala się i gaśnie jak byś powinno)
żadnych błędów na vagu
Obstawiam że to wina pompy ale ten sterownik z pod kanapy nie daje mi spokoju jak to sprawdzić tylko podmianka?
Odjawy identyczne jak kolega pisał na maxa po hantlach i prawe koło się blokuje reszta wszystko ok działa elegancko.
Z tego co udało mi się ustalić to tak wszystkie czujniki sprawne odczyty w granicach 1kohma
wszystkie opony taki sam rozmiar
wszystkie czujniki jak i ząbki na przegubach i pierścienie piastach czyściutkie
żaden czujnik nie obciera ani nie jest za daleko wysunięty na vagu sprawdzałem wszystkie szczytują wartości z kół podczas jazdy
nie zapala się kontrolka ABS (po włączeniu zapłonu zapala się i gaśnie jak byś powinno)
żadnych błędów na vagu
Obstawiam że to wina pompy ale ten sterownik z pod kanapy nie daje mi spokoju jak to sprawdzić tylko podmianka?