[80 B3 1.8S PM] Podłączenie tylnych głośników.
[80 B3 1.8S PM] Podłączenie tylnych głośników.
Sprawa jest następująca: Nie rozumiem fenomenu podłączenia tych oto głośniczków tylnych, z przodu elegancko jest dwa kabelki wszystko jasne a tam z tyłu czarna magia, przerosło mnie to. Czy ktoś mógłby mi jakoś łopatologicznie wyłożyć co się z czym je? Ten prawy to jakoś działa cudem, ten lewy ni w ząb. Nie da sie tego normalnie na dwa kable zrobić? Bo zmierzam wymieniać te głośniki ale nowe to nie wiem jakie kupować. W sklepie powiedzieć że z takimi 3 wpinkami?
Dołączam fotki:
Dołączam fotki:
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Wex, no ja nie rozumiem w czym problem
jezeli juz masz ustalone jakie chinskie radio chcesz miec lub ori audi, w kostce glosnikowej czyli tej srodkowej uzywasz odpowiednie piny, schematy sa wlasciwie wszedzie, i pod te dwa kabelki dajesz na kazdy z tylnych glosnikow, ewentualnie uzywasz balans aby wyrownac glosnosc przod tyl
jasne?
a po co komu ta czerwona kostka skoro kolega nieche miec aktywnych glosnikow, tylko zwykle, a i to ze glosniki sa trojdrozne nie znaczy ze musza miec trzy kable, nieiwem skad takie pomysly
jezeli juz masz ustalone jakie chinskie radio chcesz miec lub ori audi, w kostce glosnikowej czyli tej srodkowej uzywasz odpowiednie piny, schematy sa wlasciwie wszedzie, i pod te dwa kabelki dajesz na kazdy z tylnych glosnikow, ewentualnie uzywasz balans aby wyrownac glosnosc przod tyl
jasne?
a po co komu ta czerwona kostka skoro kolega nieche miec aktywnych glosnikow, tylko zwykle, a i to ze glosniki sa trojdrozne nie znaczy ze musza miec trzy kable, nieiwem skad takie pomysly
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Re: smutki
No to źle podłączasz bo nie ma takiej opcji zeby drzal .. Ma grac i tyleIglic pisze:Chciałem wymienić tylne głośniki.... z oryginalnych i teoretycznie podłączam dwa odpowiednie kable do głośników i głośnik drży lecz nie gra... Pomoże ktoś jak te kable ogarnąć ?
dokładnie takie same jak na zdjęciach jak u góry... .
Ta główna wtyczka która wchodzi do głośnika(tych trójdrożnych) ma 3 kable. Próbowałem każdej kombinacji podłączenia na krótko do nowego i nic. Kostka z radia jest podłączona do zielonych kabli prawe i lewe. a te we wtyczce do głośnika są 2 brąz i czerwono czarny. Muszę puszczać nowe kable od radia??
Update : z prawej strony we wtyczce tak jak wyżej idą 3 kable z lewej 4. I z lewej udało mi sie podłączyć.
Ta główna wtyczka która wchodzi do głośnika(tych trójdrożnych) ma 3 kable. Próbowałem każdej kombinacji podłączenia na krótko do nowego i nic. Kostka z radia jest podłączona do zielonych kabli prawe i lewe. a te we wtyczce do głośnika są 2 brąz i czerwono czarny. Muszę puszczać nowe kable od radia??
Update : z prawej strony we wtyczce tak jak wyżej idą 3 kable z lewej 4. I z lewej udało mi sie podłączyć.