Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ Audi 80 B4 ABK 2,0 ] Czujnik temperatury parownika LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ Audi 80 B4 ABK 2,0 ] Czujnik temperatury parownika LPG

Post autor: Edward Cz. » 24 lip 2013, 18:52

Witam Fanów Audi 80. Mój Audi 80 B4 ma zamontowaną instalację LPG 2-giej generacji. W czasie automatycznego przejścia z benzyny na LPG nastąpił wybuch w kolektorze ssącym i uszkodził mi przepływomierz powietrza. Mechanik powiedział mi, że trzeba zamontować w parowniku LPG odpowiedni czujnik temperatury i włączyć go w obwód instalacji automatycznego przełącznika benzyna-LPG. W związku z powyższym mam do Was prośbę.Jeżeli ktoś zechce mi pomóc to proszę mi podpowiedzieć jaki to ma być czujnik, gdzie dokładnie zamontowany i jak go włączyć w wyżej wymienioną instalację przełącznika benzyna-LPG. Może za dużo żądam, ale przydał by się typ czujnika imały schemat elektryczny włączenia go w instalację. Czekam na odpowiedź i serdecznie pozdrawiam Edward Cz.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 24 lip 2013, 21:13

Napisz jaki masz przełącznik albo jaki sterownik LPG. Bo jeśli sterownik obsługuje coś takiego to trzeba kupić czujnik temperatury, podłączyć do niego i przez kabel i przez program włączyć przełączanie na gaz przy ustalonej temperaturze. Jeśli się da to na należy poszukać kompatybilny czujnik: http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... lla-search

Jeśli twoja instalacja nie obsługuje czujnika lub masz zwykły przełącznik 3 pozycyjny i do tego dołożony sterownik II generacji gazu. Wtedy też nie wszystko stracone bo można kupić taki czujnik wpiąć szeregowo w zasilanie przełącznika (zazwyczaj czerwony kabel podłączony do cewki). Wtedy do osiągnięcie wymaganej temperatury nie przełączy się na gaz.

Albo po prostu ręcznie przełączać gdy się nagrzeje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl