Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT] Trzeszcząca przekładnia ?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marrcin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABT] Trzeszcząca przekładnia ?

Post autor: marrcin » 25 lip 2013, 19:17

Witam , problem jest taki . Na początku trzeszczało przy skręcaniu w prawo tylko na postoju , teraz również podczas wolniejszej jazdy jak skręcam w prawo - tylko w prawo .
Objaw jest taki , że przy pierwszym obrocie kierownicy w prawo buczy , rzęzi , trzeszczy coś , przy prostowaniu kierowniczy to samo - tak jakby zawsze w tych samych punktach położenia kierownicy trzeszczało . Na początku tak jak mówilem - zdarzało się to tylko na postoju , teraz również podczas skręcania podczas jazdy . Odgłos to takie nieprzyjemne wycie , trzeszczenie , rzęzenie - w moim odczuciu nie jest to tarcie metal o metal . Pompe od wspomagania wykluczam - bo płyn wymieniłem na zielony i nic nie pomogło - a przy pompie jest cicho . Niestety moje poderjrzenia padają na magownice - zauważyłem też spory wyciek spod maglownicy - cieknie na taki metalowy spodek - centralnie pod nim jest przegum wewnętrzny od strony kierowcy - jak przeleje się z tego spodka to leci na osłone przegubu. 2 dni temu wytarłem i dzis znowu tam jest mokro - zielony płyn - czyli od wspomagania .
Miał ktoś podobny problem ? czy to już koniec przekładni ? trzeba wymieniać na nową czy może sugerujecie że problem może gdzie indziej ? Jeżeli ktoś miał podobne objawy to prosze się podzielić i jak się z tym uporał . Ewentualnie podać ceny napraw i części , z góry dzięki .

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 05 sie 2013, 22:07

Wskazuje na uszkodzoną przekładnię kierowniczą (magiel). Najlepiej zrobisz jak ją oddasz do regeneracji...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl