[b4] brak podswietlenia licznika, nawiewó , popielniczki itd
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Przełącznik zespolony?
witam, nie wiem jak sprawdzić czy to wina przełącznika zespolonego, po problemach z licznikiem poprawione luty i ścieżki u elektronika, po włożeniu do auta brak podświetlenia zegarów, pokręteł, tablicy, sprawdzony ściemniacz- przewodzi prąd, bezpiecznik 12 i 14 nie spalone ale brak na nich prądu, żółta kostka podaje prąd na zegarek w liczniku, nie wiem w którym miejscu lub jakiego koloru jest kabel dający napięcie do podświetlenia...
Przełącznik zespolony?
problem rozwiązany, przełaćznik zespolony ok, kabel biegnący od niego do skrzynki bezpieczników był przerwany ok 2 cm przed bezpiecznikiem nr 14.
Problem z podświetleniem Deski rozdzielczej.
Witam jestem tu nowy. Przejrzałem chyba całe forum i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Moim problemem jest Podświetlanie deski rozdzielczej. Nie podświetla się wgl licznik tak jak i diody od pokręteł nawiewu itp. W tylnej klapie zostały porobione jakie,ś kable na krótko po prostu wielki sajgon. Szukałem chyba wszędzie co to może być od głupich kostek po bezpieczniki aż do wyciągnięcia licznika. Dodam że wcześniejszym posiadaczem był młody chłopak który myślałem że AUDI To zabawka tak jak z NFS Pozakładane różne diody i dziwadła.
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.