Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A80 2.6 Avant] Wymiana uszczelniacza skrzyni biegów

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lobos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[A80 2.6 Avant] Wymiana uszczelniacza skrzyni biegów

Post autor: lobos » 20 lip 2013, 09:16

Witam, mam pewien problem, ostatnio biegi zaczęły mi ciężej chodzić (trochę jak w nysie) wjechałem na kanał i oczom mym ukazała się skrzynia w połowie upaćkana olejem, z obserwacji wynika że olej wylatuje od góry przy wybieraku więc na 98% jest to wina pierścienia uszczelniającego łączącego wybierak ze skrzynią, czy ktoś z was wie może czy taka operacja wymiany uszczelniacza jest możliwa bez zwalania skrzyni?

mocus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mocus » 20 lip 2013, 12:10

Myślę że bez problemu ogarniesz to z kanału. W mojej Coupe 2.6 jest do wybieraka fajny dostęp zatem pozostaje kupić odpowiedni zimering, odpiąć wybierak na śrubce klucz 10 i się wysunie ze sworznia że skrzyni. Wydłubiesz zimera i podmieniasz na nowy. Potem sprawdzenie stanu oleju i po zabawie :) Też mnie czeka ta operacja tylko puki co były ważniejsze tematy ale kiedyś wymieniałem w polo w dwóch skrzyniach i wyglądało to identycznie. Jest jeszcze kwestia dostrojenia wybierania biegów przed finałowym skręceniem ale to już żaden problem.

Pozdrawiam i powodzenia :D

gydi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gydi » 26 lip 2013, 11:31

Też czeka mnie operacja wymiany uszczelniacza na wybieraku. Nie wiem jeszcze jak wyregulować wybierak, czy może ktoś podpowiedzieć jak się to robi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl