[b4 aaz] Problem po wymianie klocków
[b4 aaz] Problem po wymianie klocków
Mam mały problem po wymianie klocków i tarcz (tył nowe przód toczone), czasami słychać takie metaliczne szuranie, dokładnie zlokalizować nie moge gdzie to szura bo w czasie jazdy słychać z przodu a na lewarku jak przekręcę kołem tylnym to trze z tyłu. Z początku myślałem ze to osłona tarcze moze wadzić ale osłona jest prosta. Przypuszczam że może tarcza trzeć o jarzmo zacisku, ale dlaczego skoro tarcza jest taka sama jak ori? z góry dzięki za pomoc .
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Jeżeli masz wyciek z tłoczka to lepiej go zlikwidować od razu zastosować (zestaw naprawczy) bo później może to się skończyć brakiem odpowiedniej siły hamowania .Brak tej blaszki na pewno nie będzie winny odgłosom z układu hamulcowego.
Wszystko zależy jakie tarcze zostały zakupione i założone, jeżeli z dolnej półki to mogły się wykrzywić podczas gwałtownego hamowania od wytwarzanego ciepła i dlatego takie są skutki.
Wszystko zależy jakie tarcze zostały zakupione i założone, jeżeli z dolnej półki to mogły się wykrzywić podczas gwałtownego hamowania od wytwarzanego ciepła i dlatego takie są skutki.