[All] Gadzet - przyciemnianie szyb
wszystkie 80 B4 maja wszystkie szyby fabrycznie sciemniane o 15% czyli przepuszczalnosc wynosi 85%... czyli zeby było regulaminowe 70% musiałbys przyciemnic o kolejne 15%, co wydaje sie juz skomplikowane, bo nie spotkałem na rynku folii które by mialy taka przepuszczalnosc, albo sciemniac piecowo, co jest dosc droga zabawą, ale niemowie ze nierealna...
Lucazzz, wszystko zależy od regionu w jakim się mieszka i agresywności piesków 8-) Ja przykładowo w poprzednim aucie miałem wszystkie szyby w przyciemnione... tył przyciemniłem folią 95% a boczne przednie folią 30% i raz tylko jeden taki był co się przyczepił ale że nie miał mi tego jak udowodnić pomachałem mu i odjechałem.. zawsze można spróbować :mrgreen:
ktoś tu pisał że nie ma folii 15%.. Otóż 15% nie ma ale jest 20%, szczerze to jak ktoś chce robić przednie szyby boczne taką folią to bez sensu oklejać bo nie ma żadnego efektu. Ja u siebie zrobiłem tył na 95% a przednie na 68%. Efekt jest super bo patrząc na auto od przodu z profilu wszystkie szyby wygladaja jakby były na max ciemne, a z boku patrząc przod jest delikatnie zaciemniony a tył max wiec też nie rzuca się to tak w oczy jak przejeżdza sie obok chłopaków z drogówki. Pozdrawiam
- patrykk007
- Forum Audi 80
Przyciemnianie szyb - gdzie kupić folię ?
Witam,
może wiecie gdzie kupić folię do przyciemniania szyb?
Na allegro największe wymiary 300x75cm a to za mało jak na tylnią szybę do sedana ...
Da się jakoś ładnie położyć dwie folie na jednej szybie żeby to wyglądało ? próbował już ktoś?
Wybrać srebrną odbijającą czy zwykłą przyciemniającą do czarnej perły ?
Zależy mi na tym żeby samemu nauczyć się kłaść folię więc dzięki za warsztaty ale gdyby ktoś znał tani sklep z w/w foliami w okolicach Tarnowa, z góry dzięki
może wiecie gdzie kupić folię do przyciemniania szyb?
Na allegro największe wymiary 300x75cm a to za mało jak na tylnią szybę do sedana ...
Da się jakoś ładnie położyć dwie folie na jednej szybie żeby to wyglądało ? próbował już ktoś?
Wybrać srebrną odbijającą czy zwykłą przyciemniającą do czarnej perły ?
Zależy mi na tym żeby samemu nauczyć się kłaść folię więc dzięki za warsztaty ale gdyby ktoś znał tani sklep z w/w foliami w okolicach Tarnowa, z góry dzięki
tylna szyba jest zaokrąglona - powodzenia...specjaliści podnosza za nia cenę...trzeba to robić z 2 kawałków i najlepiej połączyć je na nitce od ogrzewania żeby nie było widać. Ta nitka nie jest linią prostą właśnie przez zaokrąglenie szyby po bokach
lepiej wg. mnie wyglada ori roleta ewentulanie do tego przyciemnić boczne tylne
lepiej wg. mnie wyglada ori roleta ewentulanie do tego przyciemnić boczne tylne