Audi Coupe by Puszek
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
Malutkie zmiany wizualne co by był jakiś akcent do felg, w planie jeszcze zmiana przedniej atrapy i znaczek OOOO pójdzie w kolor felg :->
I coś zaczyna się dziać odnośnie zmiany i ulepszeń "nowego" silnika
Po lewej nowy przepływomierz, po prawej stary <ok>
Nie długo ciąg dalszy zmian i zakupu części :mrgreen:
I coś zaczyna się dziać odnośnie zmiany i ulepszeń "nowego" silnika
Po lewej nowy przepływomierz, po prawej stary <ok>
Nie długo ciąg dalszy zmian i zakupu części :mrgreen:
- PuSzEk
- Forum Audi 80
przepływka(obudowa) jest z modelu A6 C4(model 3 pinowy), wykręcasz swój przepływomierz, przekładasz do tej większej obudowy i powinno być wszystko ok, u mnie było troche rzeźby, bo zakupiłem sobie przepływke z pierwszych wypustów AAH i różniła się troche od tych normalnych 4-pinowych, ale zostawiłem ją, gdyż mega dobrze auto jechało na niej suma, sumarum wszystko dobrze siadłoSlawo777 pisze:Cześć Co to za przepływomierz lub inaczej z czego?Podaj proszę kod i jeszcze jedno kostka do przeróbki? Fajnie że akcentujesz kolor felg na nadwoziu bo jest jedwabisty.Hmm skąd masz takie fajne naklejki? Pozdrawiam
Co do wlepek to napisze ci na PW
nie długo opisze dalsze prace, teraz kolejny etap to rozwiercenie przepustnicy
Napisz,napisz bo fajne są kolego <ok> Muszę sobie np takiego lepca nakleić pomiędzy klapą wlewu paliwa a karoserią tak żeby fajnie się prezentował ponieważ gazownicy trochę ostukali mi ranta z lakieru :evil: A właśnie emotikony na felach też spoko pomysł i też daj znać.PozdrawiamPuSzEk pisze:Co do wlepek to napisze ci na PW
Piękne Coupe fajnie wyglądają elementy oklejone carbonem, będę musiał ściągnąć od Ciebie i u siebie zrobić tak samo a lampy tylne też oklejałeś folią czerwoną?! dobrze, że dodajesz jakieś akcenty w kolorze felg, bo tak to za bardzo do niczego nie pasowały, a jak dasz jeszcze znaczek w kolor to będzie super
- PuSzEk
- Forum Audi 80
Pora odświeżyć temat, bo coś tam się dzieje przy aucie, w chwili obecnej SWAP silnika :->
Małe foto story
"Nowy" silnik został dopieszczony na maxa, rozebrany, sprawdzony i złożony :->
Takie tam foto w garażu i kurier przywiózł dzisiaj paczuszke z częściami, już przygotowana dla mechanika :mrgreen:
Kolektor ssący wyczyszczony i złożony na nowej uszczelce
tutaj moja kochana pomocnica w akcji :* :->
Stary silnik wyciągnięty, nowy już przygotowany do włożenia, później złożenie rozrządu, podpięcie wszystkiego, założenie kolektora, całego dolotu i wsio, mam nadzieje, że jutro będzie pierwsze odpalenie :->
i złożony dolocik <ok>
Przepustnica jest w warsztacie i rozwierca się ale pewnie będzie mały poślizg i wleci dopiero za jakiś czas, po swapie, także na razie składane będzie wszystko na oryginalnej przepustnicy, jedynie dolot powiększony + puszka dolotu(rezonator) jest większej pojemności, zrobiony na zamówienie jeszcze przez poprzedniego właściciela
Sorki za zdjęcia, ale nie wziąłem aparatu, dobrze, że klucz do kół nosze przy sobie :lol:
W kolejnych dniach będę starał się udokumentować kolejne zmiany :->
Trzymać kciuki 8-)
W niedługim czasie wpadną świeże fotki z imprezy Audi Meet 2013
Małe foto story
"Nowy" silnik został dopieszczony na maxa, rozebrany, sprawdzony i złożony :->
Takie tam foto w garażu i kurier przywiózł dzisiaj paczuszke z częściami, już przygotowana dla mechanika :mrgreen:
Kolektor ssący wyczyszczony i złożony na nowej uszczelce
tutaj moja kochana pomocnica w akcji :* :->
Stary silnik wyciągnięty, nowy już przygotowany do włożenia, później złożenie rozrządu, podpięcie wszystkiego, założenie kolektora, całego dolotu i wsio, mam nadzieje, że jutro będzie pierwsze odpalenie :->
i złożony dolocik <ok>
Przepustnica jest w warsztacie i rozwierca się ale pewnie będzie mały poślizg i wleci dopiero za jakiś czas, po swapie, także na razie składane będzie wszystko na oryginalnej przepustnicy, jedynie dolot powiększony + puszka dolotu(rezonator) jest większej pojemności, zrobiony na zamówienie jeszcze przez poprzedniego właściciela
Sorki za zdjęcia, ale nie wziąłem aparatu, dobrze, że klucz do kół nosze przy sobie :lol:
W kolejnych dniach będę starał się udokumentować kolejne zmiany :->
Trzymać kciuki 8-)
W niedługim czasie wpadną świeże fotki z imprezy Audi Meet 2013
- PuSzEk
- Forum Audi 80
Pasuje odkopać temat, troche brakowało mi czasu żeby siąść na spokojnie przy kompie i napisać co nie co i przy okazji porobić jakieś fotki
Dawca A4 B5 95r. silnik 2.6 V6 ABC+sportowe wałki, silnik składany na osprzęcie z 2.8
Silnik już chwile dzielnie służy, przy pierwszym odpaleniu i próbnej jeździe były małe problemy, trzeba było powalczyć z czujnikami położenia wału, bo nie chciał dobrze chodzić silnik ale wszystko zostało ogarnięte w 100%
Jestem zadowolony z pracy silnika jak i osiągów, a to dopiero początek :mrgreen: Została założona sekwencja i teraz tylko pozostało cieszyć się z jazdy, a przy okazji zbierać $$ na kolejne mody przy silniku
Jakieś tam foto Coupety + ponownie ogarnięte tylne lampy(czerwone) :mrgreen: i zdjęcie rozwierconej przepustnicy, która wleci na wiosne razem z nowym wydechem z kwasówki
Dawca A4 B5 95r. silnik 2.6 V6 ABC+sportowe wałki, silnik składany na osprzęcie z 2.8
Silnik już chwile dzielnie służy, przy pierwszym odpaleniu i próbnej jeździe były małe problemy, trzeba było powalczyć z czujnikami położenia wału, bo nie chciał dobrze chodzić silnik ale wszystko zostało ogarnięte w 100%
Jestem zadowolony z pracy silnika jak i osiągów, a to dopiero początek :mrgreen: Została założona sekwencja i teraz tylko pozostało cieszyć się z jazdy, a przy okazji zbierać $$ na kolejne mody przy silniku
Jakieś tam foto Coupety + ponownie ogarnięte tylne lampy(czerwone) :mrgreen: i zdjęcie rozwierconej przepustnicy, która wleci na wiosne razem z nowym wydechem z kwasówki
Ostatnio zmieniony 16 paź 2013, 10:08 przez PuSzEk, łącznie zmieniany 2 razy.