Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 All] Stacyjka- dziwnie smierdzi

ODPOWIEDZ
Szymon1994
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 All] Stacyjka- dziwnie smierdzi

Post autor: Szymon1994 » 14 lip 2013, 12:21

Miałem problem ze stacyjką- kluczyk bardzo mocno się grzał. Poczytałem trochę na forum i kupiłem kostkę od znajomego co rozbiera 80-ki. Mechanik wymienił (nie miałem czas tego sam zrobić). Po wymianie wszystko było dobrze- kluczyk zimniutki. Na drugi dzień pojawił się problem- włączyłem zapłon (kumpel dzwonił i odebrałem, nie odpalałem auta) i po 10 sek.(na zapłonie) zaczęło się dymić z otworów na kierunkowskazy, wycieraczki itp. Wyciągnąłem kluczyk i powtórzyłem to (nic już nie dymiło). Teraz po trzech/czterech minutach jazdy zaczyna dziwnie śmierdzieć (pod maska nie wyczułem tego smrodu). Jak myślicie- problemem jest ta nowa kostka czy coś innego? Przypomnę że wcześniej nigdy nie dymiło i nie śmierdziało w ten sposób.

szymo324
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymo324 » 06 sie 2013, 09:36

Cześć. Mam podobny problem. Mi czasem po włączeniu zapłonu też się dymi przy manetce wycieraczek a jak wyłączę zapłon i przekręcę kluczyk ponownie to jest ok. Z tym, że mój kluczyk jest zimny i nie zauważyłem, żeby się grzał. Też szukam problemu i winy dopatruję się w przełączniku zespolonym - może jakieś zwarcie tam jest. Tylko dlaczego po pierwszym przekręceniu zapłonu. Sytuacja bynajmniej dziwna. Udało Ci się rozwiązać problem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl