[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
Ja u siebie mam nielegala przyklejonego na taśmę, a ori kwadratowa na magnesach neodymowych i temat działa na panów z R to najlepsze rozwiązanie żeby nie dziurawić blach.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:13 przez Harry71, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest patent żeby w czasie kontroli założyć. Bo po co blacha USA skoro z kwadratem na myjnie chcesz jechać i ogólnie na co dzień? Ja również mam w PL czcionce i ładnie wygląda i w oczy tak nie bije jak niemiecka czy ta pogrubiona.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:15 przez !StaSiu, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
gornik, ciekawa i bezinwazyjna opcja - dzięki. 
Jeżeli chodzi o mnie (myjki, kradzież) ta opcja odpada, auto stoi 95% życia w garażu, reszta to rezanie i zloty, niestety w tym roku bardzo słabo, ale obiecuje że nadrobię za rok.

Auto myje ręcznie, czasami spłukuję centymetr kurzu na bezdotykowej, na szczotki pojechałem raz, parę lat temu i to był mój ostatni.
Jak ją zamocuje jeszcze zobaczę, na pewno odpada wiercenie i spawanie. Podoba mi się pomysł z rzepami i taśmą dwustronną, jednak chyba silikon będzie trzymał lepiej.
Zrobię chyba blachę na blachę, bez żadnych ramek, dwie czy trzy kropki silikonu załatwią sprawę, a ori blacha kwadrat będzie na przyklejane magnesy neodymowe i w razie awarii cyk cyk i gotowe.
Jedyne, czego obawiam się na tą chwilę, to że przy prędkości 250 Km/h (ostatni powrót obwodnicą ze słonik'iem od Damiana) może ona po prostu dostać jakieś zawirowania wiatru pod siebie i odlecieć w siną dal, ale już nie mam zamiaru się tak rozpędzać, bo boje się że mi przednią szybę wepchnie do środka. :lol: :lol:
Dzisiaj gadałem z paroma osobami z car audio, doświadczonymi, no i czkam na paczuszkę do wygłuszenia auta. Maty polimerowe, bitumiczne, z filcem, oraz filc i aluminium do przyklejenia pod maskę nad kolektorem wydechowym.
Dzięki wszystkim za opinie.

Jeżeli chodzi o mnie (myjki, kradzież) ta opcja odpada, auto stoi 95% życia w garażu, reszta to rezanie i zloty, niestety w tym roku bardzo słabo, ale obiecuje że nadrobię za rok.

Auto myje ręcznie, czasami spłukuję centymetr kurzu na bezdotykowej, na szczotki pojechałem raz, parę lat temu i to był mój ostatni.
Jak ją zamocuje jeszcze zobaczę, na pewno odpada wiercenie i spawanie. Podoba mi się pomysł z rzepami i taśmą dwustronną, jednak chyba silikon będzie trzymał lepiej.
Zrobię chyba blachę na blachę, bez żadnych ramek, dwie czy trzy kropki silikonu załatwią sprawę, a ori blacha kwadrat będzie na przyklejane magnesy neodymowe i w razie awarii cyk cyk i gotowe.
Jedyne, czego obawiam się na tą chwilę, to że przy prędkości 250 Km/h (ostatni powrót obwodnicą ze słonik'iem od Damiana) może ona po prostu dostać jakieś zawirowania wiatru pod siebie i odlecieć w siną dal, ale już nie mam zamiaru się tak rozpędzać, bo boje się że mi przednią szybę wepchnie do środka. :lol: :lol:
Dzisiaj gadałem z paroma osobami z car audio, doświadczonymi, no i czkam na paczuszkę do wygłuszenia auta. Maty polimerowe, bitumiczne, z filcem, oraz filc i aluminium do przyklejenia pod maskę nad kolektorem wydechowym.
Dzięki wszystkim za opinie.

Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:19 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Grrrrr :!:eSPe pisze:A od kiedy magnes oddziałuje na amelinium z jakiego zrobione są tablice?
Magnes przyklejony do tablicy, a przyciągała go będzie klapa bagażnika, która zrobiona jest z blachy, nie z tworzywa sztucznego. :!: :!:
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:39 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
A takie buty. Słuszna koncepcja. Muszę takie coś zastosować u siebie. Podczas niewygodnej kontroli wystarczy przytknąć kwadrata zasłaniając US.
Zwracam honor.
Tylko neodym musi mieć niezłą grubość co by ściągnęło przez ułesa. a żeby tym samy m nie oddalił na tyle kwadrata co by nadal tablica była oświetlona.
[ Dodano: 2013-08-09, 23:19 ]
Takie coś myślisz ściągnie przez US do blachy klapy?
http://allegro.pl/magnes-neodymowy-magn ... 38350.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=3429380312
Zwracam honor.
Tylko neodym musi mieć niezłą grubość co by ściągnęło przez ułesa. a żeby tym samy m nie oddalił na tyle kwadrata co by nadal tablica była oświetlona.
[ Dodano: 2013-08-09, 23:19 ]
Takie coś myślisz ściągnie przez US do blachy klapy?
http://allegro.pl/magnes-neodymowy-magn ... 38350.html
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:40 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Na spokojnie, bawiłem się takimi okrągłymi neodymami - nie ma szans tego rozdzielić rekami.eSPe pisze:takie coś myślisz ściągnie przez US do blachy klapy?
http://allegro.pl/magnes-...3427538350.html
Wydaje mi się że będą trzymać fest, awaryjnie można dać więcej, np. 4 w rogi i jeden na środek, choć i dwa powinny dać rade. Ale wszystko jest do sprawdzenia.
Pozdro
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:41 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Ja bym to przykleił do ramki kwadratowej ori kwadrata więc gięcie blachy odpada czyli neodymy wzdłuż górnej krawędzi kwadrata oraz w linii styku z rantem wnęki na blachę.sagem pisze:np. 4 w rogi i jeden na środek, choć i dwa powinny dać rade. Ale wszystko jest do sprawdzenia.
W linii styku z rantem miejsca na tablicę między neodymem, a blachą przykleiłbym jeszcze filc co by neodym do blachy bezpośrednio nie stykał.
Czyli przy kontroli założony kwadrat na magnesach by tak wyglądał:
Nie wnikam czym ty się tam bawisz. W sumie to twoja prywatna sprawa jakie masz zabawki. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:sagem pisze:Bawiłem się takimi okrągłymi neodymami.

Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:44 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
eSPe Ty w tej niby esie będziesz mieć tablice na magnesie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Uważaj żeby Ci dyfra nie magnesowało. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:eSPe pisze:Czyli przy kontroli założony kwadrat na magnesach by tak wyglądał:
[url=https://lh3.googleusercontent.com/-xsj39QyPNdc/T5HUtAl5uRI/AAAAAAAAA2s/bPZECCC-s0E/s160/SAM_0434.JPG]Obrazek[/URL]
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:48 przez duo, łącznie zmieniany 2 razy.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tak, ale to prosty ciąg, a poderwania boczne czy jakieś inne mogą na to inaczej oddziaływać, ale tak czy tak na pewno da radę. Trochę ją osłabi pierwsza tablica, bo odległość się zwiększy.!StaSiu pisze:US na taśmie 3M trzeba ciągu ponad 70 kg żeby oderwać.
eSPe, wole ją zagiąć jak u Żany w Coupe, choć olewam to bo ona będzie jeździła w bagażniku. :-o
<ok> O to chodziło. :mrgreen:Harry71 pisze:Dwa neodymy okrągłe wystarczą i tacka trzyma się powyżej 2XX :mrgreen: przetestowane.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:51 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tablica doszła (szybka firma ta AGO
), zdjąłem ramkę i na razie wrzuciłem gołą blachę na taśmę dwustronną, chyba jest dobrze, co sądzicie. :?: :?: :?:
,
,
, ![Obrazek]()
Jeszcze tylko minimalnie podciągnę wydech, schowam wężyk od odpływu, założę nowe obejmy baku które właśnie są piaskowane, zmienię na nowe klosze podświetlania tablicy oraz wypoleruję tylną szybę i będzie igła. A w trakcie będę szukał ładnych bocznych USA <ok>
Pozdro

Jeszcze tylko minimalnie podciągnę wydech, schowam wężyk od odpływu, założę nowe obejmy baku które właśnie są piaskowane, zmienię na nowe klosze podświetlania tablicy oraz wypoleruję tylną szybę i będzie igła. A w trakcie będę szukał ładnych bocznych USA <ok>
Pozdro

Ostatnio zmieniony 24 paź 2013, 19:57 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80