3 kpl półosi ze świeżych ABT mam, zapraszam :mrgreen:Przemas80 pisze:zalookaj do łukasza może co znajdzie bo zamiennik nie wytrzyma tyle co ori pozdro
[Audi 80 B4 ABT] Green limo. Nowe koło na lato!
No masz! Taki kolega z Ciebie? <osohozi> Nawet nie będę pytał ile sobie cenisz za jeden komplet, bo pewnie tylko się zdenerwuję... Dzisiaj zakupiłem przegub marki Ruville. Jedyne "ale" co do tego przegubu jakie mam jest takie, że kuwa nie był nasmarowany fabrycznie. W paczuszce był przegub, śruba, osłona, opaski, pierścień, te dwie podkładki i smar grafitowy, który musiałem napchać w ten przegub, ale pewny nie jestem czy jest wystarczająco tego smaru w środku. Tutaj pytanie, jak mniej więcej powinien być wypełniony przegub? Za tymi łożyskami gdzie jest pusta przestrzeń też powinien być?duo pisze:
3 kpl półosi ze świeżych ABT mam, zapraszam :mrgreen:
Druga sprawa, zakupiłem w końcu sprzęgło :mrgreen: Teraz pytanie, czy macie jakiegoś dobrego, ogarniętego mechanika, coby to zrobił dobrze i bez zdzierania piniędzów? :oops:
Pozdrawiam!
Edit:
Przegub wymieniony przy pomocy mego taty. Jak to on powiedział "Twoja głowa i moja siła zdziałają wszystko" :lol: Czy dobrze wszystko złożyliśmy? To się okaże. Mam nadzieję, że wszystko jest jak najbardziej OK W sumie mieliśmy trochę ułatwione zadanie, bo pół przegubu zostało przy piaście, a drugie pół na półosi, więc tylko wystarczyło zdjąć ten pierścień zabezpieczający i poszło jak po maśle :mrgreen: A ja znów mogę się cieszyć moją Kochanką w pełnej krasie xD
Dzisiaj z nudów poszedłem do garażu i zastanawiałem się, co by tu wykombinować szybko. No i przypomniało mi się, że już dłuższy czas zabierałem się do założenia postojówek w miejsce po pustych kierunkach. Po kilku godzinkach wreszcie się udało! :lol:
Oto efekty
Co Wy na to? Szału ni ma, ale oko cieszy (przynajmniej moje)
Oto efekty
Co Wy na to? Szału ni ma, ale oko cieszy (przynajmniej moje)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2014, 01:05 przez jooreck, łącznie zmieniany 1 raz.
No i wleciał kolejny mały szczegół upiększający wozidełko Mianowicie na dniach okleiłem ramkę grilla folią carbon. Trochę pierdzielenia się było, trochę bluzgów poszło, ale efekt w miarę zadowalający. Mogłoby być lepiej, bo w niektórych miejscach, na zaokrągleniach w rogach, folia nie ułożyła się tak jak powinna niestety... Ważne, że się udało i autko wygląda lepiej
Ostatnio zmieniony 09 mar 2014, 01:10 przez jooreck, łącznie zmieniany 1 raz.
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg