[80 b4 1.9 tdi 1z] swiece zarowe problem
witam potrzebuje pomocy bo zetora ostatnio troche przegonilem po schlodzeniu turbiny zgasilem potem przy odpalaniu na cieplym silniku zapalily sie swiece zarowe odpalil normalnie bez problemow ladowanie spadlo ale po chwili zaczelo powoli roznac no i obroty podnosly sie ponad tysiac chcialem wymienic czujnik ale nie moge nigdzie dostac bo jest na 6 pinow z kompem mi sie nie laczy nie wiem dlaczego moze ktos mial taki problem kiedys
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zapewne masz na starszym osprzecie i vag nie łączy sie wtedy, zmień ustawienia na start baud 240 i spróbuj ponownie. Vag oczywiście 3,11. A czujnik masz taki bo klima jest u Ciebie, ale on nie jest odpowiedzialny za grzanie świec, tylko za temperature pokazywana na liczniku, od świec jest niebieski 2 pin'owy znajdujący sie w króćcu przy wtrysku sterującym. Odkreć od spodu filtra ten czujnik od wody ( jeśli jeszcze posiadasz go) i niech sobie tam troche zleci z niego bo może to jest powodem , że zaświeciła sie kontrolka od świec.
czujnik wody w filtrze nie ma pojecia gdzie cos takiego jest pozatym sprobuje z tym vagiem tak jak mowisz dzieki za podpowiedz z czujnikiem myslalem ze ten na 2 piny jest od kontrolki duzo nie kosztuje to go podmienie i zobacze ale tez np rano jak jest zimna jest wszystko w porzadku tylko jak jest rozgrzana zachowuje sie jak w zime przy pierwszym starcie
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
Czujnik ten od wody w filtrze znajduje sie pod spodem filtra paliwa, bedzie tam taki czarny korek.
Jeśli chcesz zmieniać czujnik to albo ori z aso albo dobry zamiennik, żeby dobrze informował ecu o temperaturze płynu, Moge Ci polecic z firmy EPS, mam taki co daje info na zegary i pokazuje prawidłowo, kosztował 60 zł.
Jeśli chcesz zmieniać czujnik to albo ori z aso albo dobry zamiennik, żeby dobrze informował ecu o temperaturze płynu, Moge Ci polecic z firmy EPS, mam taki co daje info na zegary i pokazuje prawidłowo, kosztował 60 zł.
ja tam mam podgrzewacz ale spoko jutro odkrece i zobaczymy a czujnik tak jak mowisz napewno cos dobrego na smieciach juz sie przejechalem
[ Dodano: 2013-08-05, 20:11 ]
sprostowanie to czujnik wody a nie podgrzewacz
[ Dodano: 2013-08-05, 20:11 ]
sprostowanie to czujnik wody a nie podgrzewacz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Chciałbyś ,ale nie ma tak dobrze .Taki wypas jak podgrzewacz elektryczny w filtrze ,to nie w tym aucie :roll: tu jest i owszem ,bardzo czasem kłopotliwy ,pseudopodgrzewacz na powrocie .Nie ty jeden myślałeś że czujnik wody w filtrze to podgrzewacz ,wielu nadal tak mysli 8-)lkosmatka pisze:ja tam mam podgrzewacz
witam dalej problem ten sam po wymianie czujnika i filtra paliwa bo wody troche bylo i nie bylem pewny czy wszystko zlalem to wymienilem ale niestety zadnej poprawy pomorduje sie z kompem ogarne vaga bo narazie nie mam innego pomyslu
[ Dodano: 2013-08-12, 17:30 ]
znalazlem przerwany przewod idacy do czujnika niebieskiego po zlutowaniu dziala jak potrzeba Dzieki za pomoc Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-08-12, 17:30 ]
znalazlem przerwany przewod idacy do czujnika niebieskiego po zlutowaniu dziala jak potrzeba Dzieki za pomoc Pozdrawiam