witam wszyskich.
od jakiegoś czasu podczas jazdy zaczeła mi mrugać kontrolka poziomu płynu chłodzącego.
ale tylko na zakrętach,albo przy szybkim przyśpieszaniu i na nierównościach drogi.sprawdziłem wszystkie płyny,są w normie.który czujnik padł?czy ktoś może mi coś poradzić.z góry dzięki
[90 B3 2,3kat 7A] mruga kontrolka poziomu płynu chłodniczego
wiem,że ten czujnik jest pod zbiornikiem wyrównawczym,ale czy to napewno to powoduje to mruganie?
problem w tym,że płyn i inne płyny są w normie.
ta sama historia. Mam płyn na maksa ale od wczoraj po minucie jak odpalę silnik zapala się kontrolka i zaczyna mrugać. Wypiołem ten czujnik ale jest tak samo. Już nie wiem ci się dzieje. Może to komputer generuje jakieś kody. Tak na marginesie silnik działa ok temperatura chłodziwa w normie. Wszystko jest ok poza tą kontrolką migającą.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Koledzy staszek1, i migacz, sprawdzie miernikeim połaczenia kabli z czujniekiem być moze jest gdzies przerwa,byc może stylki sa zaśniedziałe i nie ma dobrego przepływu prądu, problemy tez moze powodowac zabrudzony (zaśniedziały) czujnik.migacz, Możesz podłaczyc Vaga to moze dowiesz sie coś wiecej od reki.