[B4] Czy to nagrzewnica ?
[B4] Czy to nagrzewnica ?
Witam mam taki problem od kilku dni. podczas jazdy gdy silnik sie ZAgrzewa to jest ciepło ale jak juz jest zagrzany to leci letnie powietrze. Czy winą bedzie nagrzewnica ? dodam jeszcze ze z nawiewu czuć intensywny nieporzyjemny zapach "mokrego filcu" i ubywa płynu od chłodnicy.
dziś jade do mechanika to rozbierać i zostawiam auto. Chyba ze wy macie jakies doświadczone porady to chetnie posłucham.
dziś jade do mechanika to rozbierać i zostawiam auto. Chyba ze wy macie jakies doświadczone porady to chetnie posłucham.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zgadza się. Też zwlekałem prawie rok z wymianą nagrzewnicy i wkońcu jak się zabrałem do roboty z fotostory z działu download to przekonałem sie że nie jest to takie trudne. Robiąc to pierwszy raz i zupełnie samemu bez pomocy zajęło mi to niespełna cztery godziny, a chę dodać że byłem przygotowany na dwa dni. Podejrzewam że teraz jak bym to robił i miał kogoś do pomocy to zajęłoby mi to nie więcej niż dwie i pół godziny gora trzy. Więc głowa do góry rękawy do łokci i hejka <ok>.Labiel pisze:Nieby nagrzewnica to pierdoł, ale faktycznie roboty z tym jest od narąbania. Już chyba wolałbym wymieniać tą pompe wodną
nagrzewnica
Mam pytanie ile kosztuje nagrzewnica, i gdzie się znajduje link do strony o wymiane nagrzewnicy
Zobaczę za ile Ci mogę załatwić nagrzewnicę. Co do wymiany, to jeśli jest to opisane w książce "Sam naprawiam", to zeskanuję i Ci prześlę na maila. W gruncie rzeczy musisz zdemontować przednią część kanału środkowego, deskę rozdzielczą i obudowę nagrzewnicy. Kupa roboty, ale w sumie nie ma tam nic trudnego do wykonania. Dłubanina i tyle. Ciesz się, że masz Audi. Ostatnio klient przyprowadził Nubirę... Ja pier... Niby nie trzeba deski całej wyjmować, ale za to trochę sobie powisiałem z głową w okolicy pedałów. Wolę 3 razy dechę w Audi wyjąć i włożyć.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Opis wymiany znajduje się w dziale download prosze link:
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... ,2/page,2/
ale trzeba się najpierw zarejestrować ja robiłem swoją nagrzewnicę z tym opisem.
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... ,2/page,2/
ale trzeba się najpierw zarejestrować ja robiłem swoją nagrzewnicę z tym opisem.
- Brother_red
- Forum Audi 80