Mam do was jedno takie pytanie gdyż nie znam się zbytnio na cenach napraw i dlatego szukam porady gdyż mam parę rzeczy do wymiany a nie chce przepłacić :evil: ...więc ile mniej więcej kosztuje :
- czyszczenie przednich hamulców ( gdyż strasznie piszczą podczas jazdy i hamowania a klocki i tarcze są w bardzo dobrym stanie )
- wymiana tulejek na ławie
- zbieżność z kątami
- czyszczenie ( ewentualna wymiana szczenek hamulcowych w bębnach bo tak samo piszczą strasznie podczas jazdy i hamowania jak te tarczowe z przodu )
- wycięcie katalizatora razem ze wspawaniem metalowej rurki
Dodam, że chodzi mi o przybliżone ceny ( oczywiście sama robocizna bez materiałów )
Chyba, że byłby ktoś w stanie podjąć się tej roboty to niech poda koszt bo z dojazdem nie ma problemu
Z góry dziękuje za pomoc
[b3 89r 1.9d] koszty naprawy
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Wszystko zaleyży od jakości podzespołów jakie będziesz chciał użyć.
Czyszczenie przednich hebli niekoniecznie wyeliminuje piszczenie - najprawdopodobniej jest to wina klocków (słabej jakości)
Geometria w ośce to kwota maks 100PLN chyba, że masz śruby zapieczone to może wyjść nieco drożej.
Same części możesz sobie sprawdzić w katalogach Intercarsu czy Autopartnera.
Czyszczenie przednich hebli niekoniecznie wyeliminuje piszczenie - najprawdopodobniej jest to wina klocków (słabej jakości)
Geometria w ośce to kwota maks 100PLN chyba, że masz śruby zapieczone to może wyjść nieco drożej.
Same części możesz sobie sprawdzić w katalogach Intercarsu czy Autopartnera.