[B4 2.0 90km]Wymiana uszczelniacza wybieraka skrzyni biegów.
[B4 2.0 90km]Wymiana uszczelniacza wybieraka skrzyni biegów.
Witam. W mojej B4 2.0 90km silnik ABT z wybieraka skrzyni biegów olej zapierdziela jak głupi. Czy może ktoś podpowiedzieć jak najłatwiej wymienić zimering w tej skrzyni i jak wyregulować wybierak po całej operacji?
po co go straszysz ,dwa razy robilem u siebie w ABK tąoperacje i nic nie opuszczalem skrzyni ,nie powiem miejsca nie wiele ale reka wchodzi krótki wkrętak plaski najlepiej lekko zagięty i zaostrzony koniec i wydłubie i wymieniszaakaal pisze:Wątpię czy simmering na wałku wybieraka wymienisz bez wymontowania skrzyni....ale popróbuj musisz go wydłubać cienkim twardym wkrętakiem być może trzeba będzie opuścić skrzynię (z silnikiem ) deczko w dół, jak się ma skrzynkę na wierzchu to wiadomo prościzna.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja też wymieniałem bez jakiegokolwiek opuszczania skrzyni itp. trochę było walki żeby wydłubać stary simering ale da się, trzeba mieć w miarę odpowiednie narzędzie jak koledzy piszą. Po wszystkim nic nie trzeba regulować bo wszystko wraca na swoje miejsce ale warto oczywiście sprawdzić czy kazdy bieg lekko wchodzi zanim się wyjedzie.