[80 B4] Czentralny zamek zwariował.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
no coz calr zycie sie czlowiek uczy, w zyciu bym nie pomyslal ze bosch zrobi takie cudo
zanim znajdziesz kable w te ktore zostal ten sterownik wpiety, mozesz na szybko zrobic test, odlaczajac centralke te dokladana i jesli ma bezpiecznik zewnetrzny ja odlaczyc od pradu,
wtedy centralny powinien chodzic po swojemu
a jezeli to niepomoze to bedziesz musial poszukac przecietego kabla co steruja silownikiem drzwi kierowcy, kolor kabla to zielono-czerwony, szukaj go pod kierownica blisko slupka tam gdzie z drzwi wychodza kable i bedziesz go musial na nowo zlaczyc,
po tym sprawdz czy centralny sie uspokoil
zanim znajdziesz kable w te ktore zostal ten sterownik wpiety, mozesz na szybko zrobic test, odlaczajac centralke te dokladana i jesli ma bezpiecznik zewnetrzny ja odlaczyc od pradu,
wtedy centralny powinien chodzic po swojemu
a jezeli to niepomoze to bedziesz musial poszukac przecietego kabla co steruja silownikiem drzwi kierowcy, kolor kabla to zielono-czerwony, szukaj go pod kierownica blisko slupka tam gdzie z drzwi wychodza kable i bedziesz go musial na nowo zlaczyc,
po tym sprawdz czy centralny sie uspokoil
Po odłączeniu zasilania dokładanej centralki nadal dzieje sie to samo po przekręceniu kluczykiem. Nieznalazłem niestety żasne przeciętego kabla. Czerwono zielony idzie do skrzynki bezpieczników i tam jest przykręcony do czerwono zielonego i czarno zielonego. Pod kierownicą ni ma żadnych obciętych kabli oprócz jednego czarnego który wychodzi z centralki Bosha.