[80 B3/B4] elektryczny szyberdach
[80 B3/B4] elektryczny szyberdach
witam. mam problem z elektrycznym szyberdachem (szukałem na forum i nic takiego nie znalazłem).
Mianowicie mój problem nie polega na tym, że nie chce on sie otwierać lub zamykać. Otwiera sie i zamyka elegancko. Tylko odłaczenie prądu (które powinno nastąpić na pozycji "zero" jak szyberdach jest idealnie zamknięty) następuje, gdy szyberdach jest wsunięty około 2-3 cm w tył. żeby go zamknąc idealnie musze go "łapać" w pozycji "zero". natomiast otwiera się i wsuwa do konca tak jak powinno być. Czy jest do tego jakaś regulacja? dzięki za odpowiedzi.
Mianowicie mój problem nie polega na tym, że nie chce on sie otwierać lub zamykać. Otwiera sie i zamyka elegancko. Tylko odłaczenie prądu (które powinno nastąpić na pozycji "zero" jak szyberdach jest idealnie zamknięty) następuje, gdy szyberdach jest wsunięty około 2-3 cm w tył. żeby go zamknąc idealnie musze go "łapać" w pozycji "zero". natomiast otwiera się i wsuwa do konca tak jak powinno być. Czy jest do tego jakaś regulacja? dzięki za odpowiedzi.
Jest i to bardzo prosta. Ustaw wyłącznikiem szyber w pozycji samowyłączenia. Odkręć trzy śruby napędu, opuść go w dół i wsuń lub wysuń szyber lekko pukając dłonią do prawidłowej pozycji (można lekko przesuwać wkrętakiem obie sprężyny w miejscu zazębiania zębatki napędowej). Uważaj na wypoziomowanie po obydwu stronach by zamykal się równo. Następnie przykręć napęd spowrotem i sprawdź czy wyłączają obie krańcówki skrajnych położeń.
dobrze byloby jakbys mial taka wajhe od recznego szyberu.
chodzi o to, ze masz wyciagnac ten panel co jest w nim lampka, potem silniczek od szyberu i zoabczysz jak dziure z zebatka wewnetrza i gdybys wlasnie mial ta wajhe to ustawilbys sobie elegancko szyber w pozycji zero zamontowal spowrotem silnik i apnel i wszystko byloby elegansio
chodzi o to, ze masz wyciagnac ten panel co jest w nim lampka, potem silniczek od szyberu i zoabczysz jak dziure z zebatka wewnetrza i gdybys wlasnie mial ta wajhe to ustawilbys sobie elegancko szyber w pozycji zero zamontowal spowrotem silnik i apnel i wszystko byloby elegansio
Robisz tak:Zamknij go idealnie tak jak do tej pory to robiłeś.Teraz wykręć silniczek musisz go "wyzerować" W tym celu naciśnij i trzymaj przycisk otwierania szybra dotąd aż "pstryknie"krańcówka następnie zrób to samo w drugą stronę(zamykanie) kiedy krańcówka odłączy prąd masz silniczek ustawiony w pozycji bazowej.Przykręcasz i gotowe <ok>
Nieprawda - silnik demontujesz z całym napędem i nic imbusem (wajhą nie ustawisztreblaa pisze:dobrze byloby jakbys mial taka wajhe od recznego szyberu.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
https://audi80.pl/all-schematy-insta ... t34012.htmPiotrekdriver1 pisze:Może ktoś posiada schemat instalacji elektrycznej szyberdachu?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Mam na myśli schemat instalacji nad lampką sufitową.Włącznik,przekaźnik itd.Szara80tkaTdi pisze:https://audi80.pl/all-schematy-insta ... t34012.htmPiotrekdriver1 pisze:Może ktoś posiada schemat instalacji elektrycznej szyberdachu?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Piotrekdriver1, ja ciebie rozumiem, ale to co jest wtym temacie to absolutie wszystkie ischematy zebrane z neta, nic wiecej nie jest dostepne
w tym temacie sa schematy 80tek i w nich sa wlasnie schematy tez szyberdachow
z tego co wiem sa dwa rodzaje instlacji jak nie trzy
widzialem tez z komfortem
jezeli nie znajdziesz w schematach od A80 zobacz tez w tych od A100, intalacje sie powtarzaly, wszystko jest nawet w jednym z mych postow na bodajze drugiej stronie tematu
w tym temacie sa schematy 80tek i w nich sa wlasnie schematy tez szyberdachow
z tego co wiem sa dwa rodzaje instlacji jak nie trzy
widzialem tez z komfortem
jezeli nie znajdziesz w schematach od A80 zobacz tez w tych od A100, intalacje sie powtarzaly, wszystko jest nawet w jednym z mych postow na bodajze drugiej stronie tematu
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80