Audi coupe gt [odc. 2]Rezanie gwinta
- SebastianCOOO
- Forum Audi 80
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Witam,
Jestem nowy na tym forum i przygladam sie bacznie Pana poczynaniom w tym poscie.
Jestem pod olbrzymim wrazeniem. Doslownie na dniach zabieram sie za renowacje takiego starego rodzinnego eksponatu jak Panski, czyli Coupe Quattro z 84r. Tzn nie ja ale polecony mi przez znajomego zaklad. Generalnie chcialem zapytac czy moglbym liczyc na wsparcie i porade gdybysmy natkneli sie na jakies problemy, oraz o to gdzie jeszcze mozna dostac taki komplet listew bocznych ?
Z mojego skromnego doswiadczenia wiem juz, ze to praktycznie niemozliwe dostac taki komplet jak w pierwszym poscie tego tematu
Pozdrawiam i prosze o rade.
P.S. stan obecny mojego auta w galerii pod moim profilem.
Jestem nowy na tym forum i przygladam sie bacznie Pana poczynaniom w tym poscie.
Jestem pod olbrzymim wrazeniem. Doslownie na dniach zabieram sie za renowacje takiego starego rodzinnego eksponatu jak Panski, czyli Coupe Quattro z 84r. Tzn nie ja ale polecony mi przez znajomego zaklad. Generalnie chcialem zapytac czy moglbym liczyc na wsparcie i porade gdybysmy natkneli sie na jakies problemy, oraz o to gdzie jeszcze mozna dostac taki komplet listew bocznych ?
Z mojego skromnego doswiadczenia wiem juz, ze to praktycznie niemozliwe dostac taki komplet jak w pierwszym poscie tego tematu
Pozdrawiam i prosze o rade.
P.S. stan obecny mojego auta w galerii pod moim profilem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
Dieselmonster, na tym forum nie zwracamy sie do siebie per 'pan' wiec mysle ze mozesz smialo rozluznic formy grzecznosciowe
znacznie wiecej wiedzy na tematy zwiazane z typoszeregiem B2 znajdziesz na www.audi-b2.pl/forum
a jesli chodzi o czesci to na Wyspach chyba jest o nie nawet latwiej niz na kontynencie, w kazdym razie ebay naszym przyjacielem w tej materii.
powodzenia w odbudowie auta <ok>
znacznie wiecej wiedzy na tematy zwiazane z typoszeregiem B2 znajdziesz na www.audi-b2.pl/forum
a jesli chodzi o czesci to na Wyspach chyba jest o nie nawet latwiej niz na kontynencie, w kazdym razie ebay naszym przyjacielem w tej materii.
powodzenia w odbudowie auta <ok>
Dzięki za miłe słowa listwy poszły niedawno w Polskę nie miałem weny i pomysłu jak je przykleić a i nie były zbyt proste i nie chciały przylegać, więc albo będzie bez albo kiedyś wpadnie jakiś ładny ,,nowy'' kpl (w co sam nie wierzę).
Jak coś to wal śmiało jest tu kilku wyjadaczy w temacie b2 ale więcej dowiesz się na forum audi b2 lub na nowym forum http://./index.php?sid=0451 ... 6cef7c90cc
a no i tu masz jeszcze fajna stronkę http://www.audicoupe.pl/
ps. wg mnie na forum b2 jest bardziej sztywno niż tu ale to moje subiektywne odczucia :mrgreen:
Jak coś to wal śmiało jest tu kilku wyjadaczy w temacie b2 ale więcej dowiesz się na forum audi b2 lub na nowym forum http://./index.php?sid=0451 ... 6cef7c90cc
a no i tu masz jeszcze fajna stronkę http://www.audicoupe.pl/
ps. wg mnie na forum b2 jest bardziej sztywno niż tu ale to moje subiektywne odczucia :mrgreen:
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
te z wyższej półki niesamowicie sprawnie tłumią wszelkie wyboje pomimo tego, że jest twardo jak beton i nisko... Niestety tego nie można powiedzieć o tych z niższej półkiskoti pisze:Jakoś się w miarę jeździ nie latałem na zawieszeniach z wyższej półki więc nie mam porównania :roll:
ale tył zostawiasz na tależykach czy jednak gwint? Bo widziasłęm gdzieś fotki, że masz tależykowe...skoti pisze: przód na samym dole ,tył nawet nie w połowie.
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
Z nowości kupiłem w styczniu silnik 2.3 r5 10V o symbolu NF ale musi poczekać na lepsze czasy (potem napisze czemu) tym czasem wpadły nowe springi na przód niższe o 3-4 cm niż wcześniejsze czyli zamiast 21 cm są ok 17-17,5 cm i jest pewne nieporozumienie. Auto stoi tak samo jak wcześniej czyli już leży od jakiegoś czasu na odboju zapewne . Kiedyś go obetnę albo zamówię krótsze póki co nie mam czasu
ps. dzięki Damian za zyczenie
ps. dzięki Damian za zyczenie